Очаква се кабинетът да обсъди промените в бюджета, за да

...
Очаква се кабинетът да обсъди промените в бюджета, за да
Коментари Харесай

Кабинетът обсъжда промените в бюджета

Очаква се кабинетът да разиска измененията в бюджета, с цел да ги внесе в Народното събрание, съобщи Българска национална телевизия. Правителството към този момент разиска със обществените сътрудници актуализацията на бюджетната рамка, само че не можаха да реализират единодушие по множеството точки.

Основните забележки на синдикатите бяха свързани с незадоволителните, съгласно тях, ограничения за нарастване на приходите на хората, след зародилата рецесия с високите цени на горивата и питателните артикули. Синдикатите упорстват да бъде увеличена минималната работна заплата.

Остро против това се оповестиха от бизнеса и държавното управление. От бизнеса не са удовлетворени, че липсват антиинфлационни ограничения. Разкритикуваха и метода, по който ще бъдат увеличени пенсиите тази година. Това е и най-голямото разходно перо в актуализацията. Финансовият министър Асен Василев дефинира срещата като ползотворна и съобщи, че част от бележките ще бъдат прегледани.

" Актуализацията включва главно антикризисните ограничения плюс актуализация на пенсиите, както беше планувано, плюс някои данъчни облекчения. Има редица оферти от съдружните сътрудници. те би трябвало да бъдат в допълнение разисквани, остойностени и да се откри финансиране за тях. Няма по какъв начин да бъдат заложени за сметка увеличение на недостига ", съобщи Асен Василев - вицепремиер и министър на финансите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР