Очаква се интензивен трафик на автомобили през ГКПП “Дунав мост

...
Очаква се интензивен трафик на автомобили през ГКПП “Дунав мост
Коментари Харесай

Очакват засилен трафик през Дунав мост по празниците

Очаква се натоварен трафик на коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт “Дунав мост ” при Русе по време на коледните и новогодишните празници. По тази причина е основана организация, като всички гишета за обработка на документи ще работят както от българска, по този начин и от румънска страна.

Очакванията са че преди празниците ще има засилен трафик и на тежкотоварни камиони, защото е краят на годината и транспортните компании се пробват да приключат с транспорта на товари.

По думите на регионалният шеф на Русе Галин Григоров най-малко към този момент не се чака формиране на големи опашки и напрежение пред контролно-пропускателните пунктове. По думите му, усложнение би се получило при възможни значителни снеговалежи. Това би довело до формиране на колони поради снегопочистване. Въпреки че най-малко към този момент синоптиците на предвиждат такива, с префекта на Гюргево има сделка при такава обстановка, товарните коли да се пропущат през моста на ротационен принцип.

Григоров прикани всички водачи да съблюдават прецизно наредбите на управляващите.

Той разяснява още, че “Дунав мост ” към този момент не може да поеме обикновено трафика, който през последните години се е нараснал неведнъж. “Вярвам, че двете страни ще заложат построяването на втори мост сред Русе и Гюргево ”, сподели още Григоров.

В естествени дни, приблизително за денонощие, през моста в двете направления минават към 1600 камиона и към 2500 леки автомобила. Очакванията са в почивните и празничните дни трафикът да се усили двойно, защото доста румънци ще посрещнат празниците у нас и в Гърция.

 

Tvn.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия з
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР