Очаква се и други хазартни заведения в Свиленград да спрат

...
Очаква се и други хазартни заведения в Свиленград да спрат
Коментари Харесай

И Те Го Закъсаха! Затварят Масово Казина!

Очаква се и други хазартни заведения в Свиленград да спрат да работят. В някои от тях са орязани редица екстри, които до момента са получавали чиновниците като бонуси, безвъзмездна храна и други Финансово-икономически са аргументите за срутва на хазартния бизнес тук. Над 70 на 100 към този момент е спадът на пасажери от Турция към Свиленград, са наблюденията на гранични служители на реда от Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.

Причината, съгласно икономисти, е сриването на турската лира и цялостната рецесия в съседката ни. Ако по-рано купувах едно евро за 4 лири, в този момент - за 8 ", показа съсед, постоянно идвал да играе на машинките. Също по този начин стана и при рецесията в Гърция преди няколко години, когато гърците също внезапно престанаха да пътуват насам, с цел да залагат.

Ударът против
хазарта в " Лас Вегас на Балканите " безспорно ще се отрази на стопанската система, финансите и публичните връзки. При отварянето на игралните домове в тях бяха наети доста младежи със постоянни заплати. Примерно, в случай че една чистачка получаваше 800 лева месечно заплащане, то по-образованите и заемащи по-добри позиции получават до 2 000 лева Заради тези пари много експерти напуснаха работа и се хванаха в казината. Сред тях имаше банкови чиновници, учителки, митничари, гранични служители на реда и други Приблизителният брой на хората, работещи в хазартния бизнес, е най-малко 1000 души, считат няколко самостоятелни източници. За град от 17 хиляди това е огромен %, само че не е нехарактерен. В Лас Вегас, да вземем за пример, заетите в хазартната промишленост са към 100 хиляди, при малко над 600 хиляди население. В едно казино има най-малко 100 чиновници, а в игралните зали са към 20-30, написа Дир.бг.

" Не знам дали има друго място, където чиновници на детски ясли и градини напущат, когато в други общини търсят способи да станат помощник-възпитатели. Хората от общински структури вървят в този бизнес, тъй като има по-добро възнаграждение ", сподели кметът на Свиленград Георги Манолов пред " Капитал " единствено преди година.

Очаква се безработни да излязат и от хотели, превоз, търговия, обслужващата сфера и други В същото време стана известно, че предприемачът Павлин Паришев си е взел назад от Суди Озкан " Романтика ". Комплексът бе предан чартърен на турския предприемач за 15 година, само че договорът бе разтрогнат на петата. В момента работят ресторантът, барът, хотелът, СПА-центърът. Само игралната зала е празна и не действа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР