Очаква се Гошо Гинчев да стане поредният кандидат за президент

...
Очаква се Гошо Гинчев да стане поредният кандидат за президент
Коментари Харесай

Още един кандидат за БФС - Гошо Гинчев, бивш футболист и член на УС на тотото

Очаква се Гошо Гинчев да стане следващият претендент за президент на БФС за конгреса на 15 март, написа " Тема Спорт ".

Гинчев е някогашен футболист, известен най-много от престоя си в " Левски ", той игра и за националния тим. След края на кариерата си бе шеф в няколко клуба и член на Управителния съвет на Българския състезателен тотализатор по времето на ГЕРБ на власт.

В началото на 2022 година Гинчев и различен някогашен " наследник " футболист - Христо Йовов, нашумяха с подадени тъжби против тяхното освобождение от УС на БСТ от тогавашния състезателен министър Радостин Василев.

Гошо Гинчев бе и част от кабинета някогашния министър на спорта Красен Кралев. Защитникът играе за ветераните на " Витоша " (Бистрица), като негов съотборник е Бойко Борисов.

Гинчев е осмият кандидат за поста на Борислав Михайлов. Дотук останалите са Христо Крушарски, Димитър Бербатов, Георги Градев, Манол Иванов (син на някогашния състезател на " Левски " Александър Манолов), Илиян Стоянов, Михаил Касабов и Георги Иванов-Гонзо. 

Крайният период за завеждане на кандидатури в деловодството на БФС изтича на 29 февруари. Това може да направи клуб (и повече от един), който членува в съюза.
" Пирин " (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов
Аматьорският " Пирин " (Гоце Делчев) издигна кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС, заяви клубът за Българска телеграфна агенция.

Решението е взето от Управителния съвет на клуба на съвещание, а протоколът и документите са импортирани през днешния ден в деловодството на централата.

" Пирин " (Гоце Делчев) е на 1-о място в регионалната група Места на Благоевградска област и се бори за завръщане в Трета лига. Клубът е прочут със основаването на доста значими фигури в историята на българския футбол като Димитър Макриев, Димчо Беляков, Петър Занев, Саид Ибраимов, Георги Пашов, блатята Илко и Димитър Пиргови, както и сегашния народен вратар Даниел Наумов.

Бербатов трета седмица е на поредна обиколка из България, той се среща с клубове, на които показва програмата и визията си за ръководство на българския футбол.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР