Очаква се глобален алианс от световни лидери, евентуално включващ Китай

...
Очаква се глобален алианс от световни лидери, евентуално включващ Китай
Коментари Харесай

Милиарди долари за ваксина срещу коронавируса обещават световните лидери

Очаква се световен алианс от международни водачи, вероятно включващ Китай и Съединени американски щати, да обещае да събере първични 8,2 милиарда $ по време на виртуална среща на високо ниво по-късно през днешния ден,
Те ще се употребяват за проучвания и заслужено разпространение на ваксини и лечения, което да помогне за справяне с пандемията от новия ковид, оповестява The Guardian.
Надеждата е националните проучвателен старания да бъдат усъвършенствани, тъй че имунизациите да бъдат създадени бързо за разпространяване в по-бедните страни, а освен в интерес на богатите стопански системи, които ги създават.
Национален авторитет и големи облаги са евентуално застрашени за страните и компаниите, които печелят конкуренцията за ваксина, която може да изведе стопанските системи по света от изолацията, само че съществува риск от некоординирано повтаряне на изследователските старания, забавяйки процеса и увеличавайки разноските.
Днешната виртуална среща на високо ниво за набиране на средства се провежда, откакто концепцията беше стартирана на предходна среща на 24 април. Нито Китай, нито Съединени американски щати участваха на бързо проведената по-ранна среща на върха, в която беше включена и Световната здравна организация (СЗО).
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е в спор със СЗО и Китай поради това, което той назова скрит план за прикриване на произхода на вируса, беше свикан да поддържа срещата на високо ниво. Но оптимизмът, че Съединени американски щати може да правят отстъпка и да се причислят към самодейността, помръкна тази заран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР