Очаква се Германия да избегне рецесията на косъм и да

...
Очаква се Германия да избегне рецесията на косъм и да
Коментари Харесай

Германия се очаква да избегне рецесията

Очаква се Германия да избегне рецесията на косъм и да регистрира непретенциозен напредък през първото тримесечие на годината , съгласно прогнозите на водещи стопански институти, предава Ройтерс.

Така наречените взаимни стопански прогнози, които ще бъдат показани в Берлин в сряда, очерават 0,1% нарастване на брутния вътрешен артикул през първото тримесечие. Това следва стесняване от 0,4% през четвъртото тримесечие на 2022 година

Рецесията нормално се дефинира като две поредни тримесечия на стесняване на Брутният вътрешен продукт.

Петте стопански института, които изготвят Съвместните стопански прогнози, предвиждат растеж на Брутният вътрешен продукт на Германия от 0,3% през 2023 година по отношение на плануваното стесняване от 0,4% през есента, са декларирали източници, осведомени с данните, пред Ройтерс.

За 2024 година институтите - четири немски и един австрийски - предвиждат растеж на Брутният вътрешен продукт от 1,5% по отношение на предходните 1,9%.
 Еврозоната изненадващо се избави от криза
Еврозоната изненадващо се избави от криза

Оскъдна обаче е прогнозата за напредък през 2023 година

В годишния си стопански отчет, оповестен през януари, немското държавно управление предвижда напредък от 0,2% за 2023 година Министерството на стопанската система ще актуализира своите прогнози, включвайки резултатите от взаимните стопански прогнози тази пролет.

Икономическите институти предвиждат инфлация от 6,0% през 2023 година, преди да се забави до 2,4% през 2024 година

Съвместните стопански прогнози се изготвят от института Ifo, Института за стопански проучвания в Хале, Института за международна стопанска система в Кил, Института за стопански проучвания RWI - Лайбниц и Австрийския институт за стопански проучвания.
 Инфлацията в еврозоната понижава повече от предстоящото през март
Инфлацията в еврозоната понижава повече от предстоящото през март

Спадът ѝ на годишна база е до 6,9%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР