Очаква се днес в Народното събрание да бъде разисквано ветото

...
Очаква се днес в Народното събрание да бъде разисквано ветото
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда ветото на президента, БСП ги няма

Очаква се през днешния ден в Народното събрание да бъде разисквано ветото на президента Румен Радев върху разпореждания в Изборния кодекс. Радев върна закона за ново разискване, като оспори по-високите прагове на преференциите, забавянето на машинното гласоподаване, отсрочване на видеонаблюдението и на актуализирането на изборните описи.

ГЕРБ и " Обединени патриоти " стигнаха до общо решение да отхвърлят президентското несъгласие. Още на 18 февруари парламентарната група на ГЕРБ внесе в деловодството на Народното събрание нов Закон за изменение и допълнение на Изборния кодекс, с който се възвръща преференцията.

„ За нас е значимо опозицията да бъде тук и фактически да пазят техните законопроекти, в един спор, който да увеличи доверието в Народното събрание ”, сподели преди дни в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Бойкотът на Българска социалистическа партия обаче продължава. „ Няма да влизаме в Народното събрание при разискването на ветото “, удостовери водачът на партията Корнелия Нинова.

Гласуването на ветото на президента ще бъде първа точка от дневния ред на Народното събрание през днешния ден. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР