Очаква се днес, след вчерашните избори в Германия, да бъде

...
Очаква се днес, след вчерашните избори в Германия, да бъде
Коментари Харесай

Очаква се окончателното решение за съдбата на Air Berlin

Очаква се през днешния ден, след вчерашните избори в Германия, да бъде взето дефинитивно решение за бъдещето на втората по величина в страната самолетна компания Air Berlin, която се намира в процедура по неплатежоспособност. Такава информация бе публикувана наскоро от представител на компанията, представен от ДПА.

След като наддаването за усложнения въздушен транспортьор завърши на 15 септември, управлението избра да не оповестява листата с кандидатите да придобият компанията.

Оживеният интерес на вложителите самичък по себе си приказва за Air Berlin, съобщи тогава основният изпълнителен шеф Томас Винкелман. Той отхвърли да разкрие детайлности за участниците, подали предложения в търга.

Известно е обаче, че измежду претендентите да купят напълно или частично втората по величина немска самолетна компания с над 8000 чиновници, 140 самолета и основни слотове за кацане, са колосът Lufthansa и немският предприемач Уц Класен, наред с английския нискотарифен транспортьор easyJet.

Китайският вложител Джонатан Пан, немският предприемач Ханс Рудолф Вьорл, както и консорциум, включващ някогашния водач от " Формула 1 " Ники Лауда и чартърния авиопревозвач Condor, част от групата Thomas Cook, също са участници в конкуренцията, по неофициална информация.

Наддаващите са изключително заинтригувани от подразделението Niki, продадено на Air Berlin от създателя Ники Лауда в края на 2011 година. То прави полети на къси дистанции от Германия и Австрия до ваканционни дестинации в Европа, показва Ройтерс.

През август се наложи Air Berlin да стартира процедура по банкрут, откакто най-големият акционер, Etihad, спря финансовата си поддръжка поради дългогодишните загуби на компанията. Самолетите към момента летят с помощта на провиснал от държавното управление мостов заем за 150 милиона евро (180 милиона долара), който ще продължи най-късно доникъде на ноември.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР