Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянен арест за кметицата

...
Очаква се днес прокуратурата да поиска постоянен арест за кметицата
Коментари Харесай

Съдът решава за мярката за неотклонение на Иванчева

Очаква се през днешния ден прокуратурата да изиска непрекъснат арест за кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Заявка, че обвиняването ще упорства за най-тежките ограничения за неотклонение на двете, направи през вчерашния ден ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев. Дали те ще останат за непрекъснато в ареста ще взема решение съдът. В четвъртък един от бранителите на кметицата – Марин Марковски, заяви пред „ 24 часа “, че през днешния ден в спецсъда ще има дело за установяване на мярката за неотклонение на Иванчева.

Тя и Петрова бяха арестувани във вторник в центъра на София. Преди месеци бизнесмен подал сигнал, че го изнудват и това довело до ареста на кметицата тази седмица, като в колата, в която пътували тя и заместничката й, бяха открити 56 000 евро белязани пари.

По данни на обвиняването, огласени в сряда, след „ пазарлък “ е бил пожелан рушвет от бизнесмена от 500 000 лв., като първата вноска била в размер на 70 000 евро. Подкупът трябвало да бъде даден посредством медиатор. Тъй като изнудваният бил „ с европейска мислене “ съгласно обвиняването, подал сигнал.

Той обезпечил и сумата, която да бъде белязана и след това дадена на Иванчева, описаха проверяващите. Подкупът бил предаден и след това били арестувани двете ръководителки на локалната администрация в " Младост " и медиаторът – предходник на Иванчава, у който останали 14 000 евро. След задържането си той направил признания.

При акцията, която е взаимна сред профилираната прокуратура и комисията за битка с корупцията, са употребявани специфични разследващи средства, а шефът на спецпрокуратурата показа, че има записи, които били „ фантазия за всеки прокурор “. Какво още сподели Гешев в четвъртък пред NOVA във видеото:

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР