Очаква се днес евродепутатите поправки в проекторезолюцията за върховенството на

...
Очаква се днес евродепутатите поправки в проекторезолюцията за върховенството на
Коментари Харесай

Евродепутатите ще гласуват поправки в проекторезолюцията за България

Очаква се през днешния ден евродепутатите ремонти в проекторезолюцията за върховенството на закона в България и продължаващите близо 3 месеца митинги против властта. Това би трябвало да се случи довечера, като множеството от импортираните общо 49 ремонти целят да смекчат сериозните пасажи против премиера и държавното управление, оповестява.

Такива корекции са импортирани от представителя на Европейската национална партия Роберта Мецола и сътрудника и от партията на европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

Мецола упорства в текста да попадат случаите съветниците на президента Румен Радев,  упрекнати в търговия с въздействие и причина за осъществяване на длъжностни закононарушения.

„ Президентът, който има конституционното обвързване да бъде политически безпристрастен, е взел директна линия на държание в съпротива на държавното управление, изискал е неговата оставка и употребява митингите като платформа за своята позиция ", се споделя в друга желана от нея корекция.

Тя също по този начин упорства в документа да бъдат маркирани изказванията, че прочут магнат на казина, туризъм и градежи, против който са повдигнати 18 обвинявания,  финансира продължаващите митинги, като очевидно засяга укриващия се в Дубай предприемач Васил Божков.

Евродепутатът от ЕНП предлага и отпадане на мониторинга по механизма за съдействие и инспекция.

Днес поправките към проекторезолюцията ще се гледат настрана, а на следващия ден ще се гласоподава финалният текст.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР