Очаква се днес да бъде най-горещият ден за това лято.

...
Очаква се днес да бъде най-горещият ден за това лято.
Коментари Харесай

Код червено: Днес ще е най-горещият ден през това лято, стойте на хладно

Очаква се през днешния ден да бъде най-горещият ден за това лято. До 42 градуса на сянка могат да доближат температурите в Плевен, Велико Търново и Русе, оповестяват синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Оттам оповестиха червен код за трите области. Опасно горещо обаче ще бъде в цялата страна. В 18 области се чакат температури сред 39 и 41 градуса, а в седем сред 35 и 38. В доста градове ще има пунктове за разпределяне на безвъзмездна вода за жителите. Съветът на синоптиците е по опция да не излизаме сред 10.00 и 18.00 ч.

Днес южният вятър ще се усили и ще е до сдържан. Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще са сред 36° и 41°, тук-там в низините и равнините от Централна България и малко по-високи, в София – към 37°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа сдържан юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 27° в северните региони до 33° в региона на Бургас. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта ще се усилва.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд на изолирани места, основно в Родопите, ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали кратковременно. Ще духа сдържан, по най-високите елементи краткотрайно мощен югозападен вятър. Високи температури, оптималната на 1200 метра ще е към 31°, само че 2000 метра – към 24°.

В сряда ще бъде най-вече слънчево, само че късно след обяд и през нощта против четвъртък, с прекосяване на леден атмосферен фронт, температурите бързо и доста ще се намалят.

Ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, в обособени региони ще са краткотрайно интензивни, ще има и градушки. В Северозападна България дневните температури ще се намалят с 5-10 градуса, а в югоизточната част от страната ще са към момента доста високи – до 42°-43°.

В четвъртък ще е прохладно, с променлива облачност, тук-там в източните и планинските региони ще превали и прегърми.

Температурите в цялата страна ще се намалят и оптималните ще са сред 25° и 30°.

През идващите дни заран ще е ветровито, ще бъде и най-вече слънчево.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР