Очаква се днес да бъдат поставени ваксини срещу ковид на

...
Очаква се днес да бъдат поставени ваксини срещу ковид на
Коментари Харесай

В Сливен ще бъдат ваксинирани първите 10 деца от 5 до 11 години

Очаква се през днешния ден да бъдат сложени ваксини против коронавирус на първите 10 деца на възраст от 5 до 11 години в Сливенско , оповестиха от Областния спешен щаб. Те са записани авансово от родителите си, като задачата е да се оползотворят всичките 10 дози във флаконите.

В четвъртък в област Сливен са приложени 667 дози ваксини. С тях общият брой на поставените дози доближава 78 731. Жителите на региона, които са със приключен имунизационен статус, са 41 423.

Във връзка с покачвания интерес към имунизацията, от РЗИ осведомят, че Сливенска област разполага с задоволителни количества от всички типове ваксини . Те се слагат в разкритите имунизационни пунктове и в мобилните кабинети по график , оповестен при започване на месеца.

Заболяемостта в региона към 7 януари е 353,87 при междинна за страната от 547,89 души на 100 000 население. Заразените през последното денонощие са 89. Сред тях са трима учители и деветима възпитаници. Петдесет души са излекувани; умряли са двама неимунизирани пациенти - на 66 и 75 години, с коронавирус и съпътстващи болести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР