Очаква се дългоочакваните окончателни присъди от най-висшия съд на ЕС

...
Очаква се дългоочакваните окончателни присъди от най-висшия съд на ЕС
Коментари Харесай

Политика на ЕС. Съдебно решение по дело за Суперлигата поставя спортния статут в игра

Очаква се дълго чаканите дефинитивни присъди от най-висшия съд на Европейски Съюз тази седмица, включващи несполучливия опит за основаване на Суперлига, да хвърлят светлина върху бъдещето на европейския футбол, както и върху „ конституционното “ състояние на спорта в договорите на Европейски Съюз.

В края на 1995 година основаният в Люксембург Европейски съд (ECJ) произнесе известното си решение Bosman, което разреши на играчите да се реалокират в нов клуб след края на договорите си без трансферна такса.

>

Това решение проправи пътя за играчите да се радват на същите права на независимост на придвижване като чиновниците в други браншове с резултата на увеличение на пълномощията на футболните сътрудници за договаряния по време на договаряния по контракт.

Повече от двадесет години по-късно, с дефинитивно решение по отношение на отцепническия план за Европейска суперлига, основан в нарушаване на европейския футболен управителен орган УЕФА, което би трябвало да излезе рано на следващия ден заран, решение от декември...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР