Очаква се, че състезателният директор на Ферари Лоран Мекис ще

...
Очаква се, че състезателният директор на Ферари Лоран Мекис ще
Коментари Харесай

Лоран Мекис напуска Ферари заради Алфа Таури?

Очаква се, че спортният шеф на Ферари Лоран Мекис ще напусне отбора, с цел да премине във втория тим на Ред Бул във Формула 1 – Алфа Таури. Информацията е на уеб страницата racingnews365.com, където се цитират анонимни италиански източници. Материал по същата тематика се появи и в италианския вестник La Gazzetta dello Sport.

Предполага се, че Мекис ще работи дружно с шефа на Алфа Таури Франц Тост и идването му във Фаенца ще е част от сериозните промени в тима, които предстоят. Тимът към този момент разгласи наемането на нов търговски шеф – Ларс Щегелман, който се причисли към Алфа Таури през март.

Привличането на Мекис, в случай че се удостовери, ще е симптом, че в Ред Бул нямат желание да продават Алфа Таури, в противен случай, компанията-майка възнамерява съществени вложения, с цел да усъвършенства представянето на втория си тим.

Мекис е най-високопоставеният член от екипа на Матиа Биното, който резервира поста си след идването на Фредерик Васьор. Първоначално се спекулираше, че Мекис ще бъде освободен, само че по-късно Васьор съобщи, че му има доверие и двамата ще работят добре дружно.

Отново съгласно racingnews365.com, в Ред Бул към този момент са били получени няколко предложения за Алфа Таури, като едната е била за най-малко 800 милиона $, само че всички са били отхвърлени.
 Шефът на Алфа Таури към този момент мисли за пенсия Шефът на Алфа Таури към този момент мисли за пенсия
Спекулациите към бъдещето на Алфа Таури набраха скорост при започване на годината, когато лекар Хелмут Марко изясни, че представянето на отбора през 2022 е било недопустимо и предвижда съществени промени там. След това някогашният водач отхвърли опцията тимът да бъде продаден, само че пък стартираха клюки, че Франц Тост може да бъде пенсиониран предварително, като Тост към този момент не ги е коментирал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР