Очаква ни трайно затопляне, което ще се задържи и след

...
Очаква ни трайно затопляне, което ще се задържи и след
Коментари Харесай

Синоптик разкри кога ще дойде пролетта

Очаква ни трайно стопляне, което ще се задържи и след Цветница, заяви дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология Краси Стоев пред Никол Станкулова за „ Събуди се “ по Нова телевизия.

Той разясни, че студеното време през март не е необикновен феномен.

„ И през днешния ден в по-голямата част от страната ще продължи да превалява слаб сняг. Малко по-интензивни ще са преваляванията в планинските региони и изключително в Рило-Родопската област, само че от югозапад стартира развой на прекъсване на преваляванията. До края на това денонощие в цялата страна преваляванията ще спрат”, сподели той.

Утре за малко ще има скъсване на облачността. Североизточният вятър ще отслабне, ще се ориентира от югоизток, и ще се затопли. Температурите, изключително в източната част на страната ще са с 3-4 градуса по-високи.През нощта против понеделник още веднъж ще има превалявания, като в Западна България те ще са от сняг, до момента в който в югоизточната част на страната от дъжд.

Има условия и за поледици през нощта против понеделник и понеделник денем, с по-голяма възможност в Дунавската низина. В самия завършек на седмицата температурите ще бъдат пролетни – сред 18 и 23 градуса. Облачност ще има най-малко до четвъртък, като ще има и превалявания, които обаче ще са най-вече в Източна България.

„ В предишното такива ситуации са се случвали, не са изключение. Спомням си 1997 година на 31 март наваля сняг”, описа специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР