Очаква ни предизборен хаос. Това заяви в предаването председателят на

...
Очаква ни предизборен хаос. Това заяви в предаването председателят на
Коментари Харесай

Предизборен хаос заради промените в Изборния кодекс: Какво ще се случи?

Очаква ни избирателен безпорядък. Това съобщи в предаването ръководителят на партия МИР Симеон Славчев. Според него признатите дефинитивно ще доведат до доста съществени недоразумения в изборния ден.
Славчев съобщи, че всичко това се дължи на решението на ГЕРБ да вкара по едно и също време машинно гласоподаване и избор с хартиени бюлетини.
" Управляващите саботираха машинното гласоподаване. Партия МИР още през февруари започва митинг с палатков лагер с едно-единствено искане - ЦИК да съблюдава закона. Не може всички да сме равни пред закона, само че висшата власт да не е ", смята Славчев.
Той е уверен, че ГЕРБ се пробват да фалшифицират изборите. " Всички избори до момента те печелиха с неповторим брой сбъркани бюлетини и протоколи. Не знам по какъв начин ГЕРБ ще оправдаят това, че един към този момент наказан политик ги поддържа директно (визирайки водача на партия " Воля ", Веселин Марешки - бел. ред.).

" Очаква ни безпорядък през изборния ден. Двете системи, машинното гласоподаване и хартиените бюлетини са несъвместими. Никъде не е написано по какъв начин ще се случи това. Проф. Константинов упорства да няма избори с машинно гласоподаване, тъй като такива нямало в цяла Европа. Искам да го запитвам - къде в Европа има подобен рекорден брой сбъркани бюлетини и протоколи? ", разяснява още Симеон Славчев.
По думите му едно от главните претенции на митинга е машинното гласоподаване, а от ГЕРБ са се подиграли с това искане на жителите.
Целия диалог със Симеон Славчев гледайте във видеото:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР