Очаква ни дъждовен уикенд. Днес ще преобладава слънчево време. След

...
Очаква ни дъждовен уикенд. Днес ще преобладава слънчево време. След
Коментари Харесай

Очаква ни дъждовен уикенд

Очаква ни дъждовен уикенд. Днес ще доминира слънчево време. След обяд облачността над Западна България ще се усили, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в София – към 10°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните региони – сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 12° и 15°. Температурата на морската вода е 8°-10°, предава Национален институт по метеорология и хидрология. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево

След обяд над масивите от Западна България облачността ще се усили. Преди обяд ще духа сдържан, по високите елементи и краткотрайно мощен северозападен вятър, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра – към 2°.

През почивните дни над по-голямата част от страната облачността ще бъде най-вече забележителна. В събота денем ще е без превалявания и ще има повече разкъсвания на облачността. Късно вечерта в събота и през нощта против неделя от юг ще завали дъжд, над към 1800 метра – сняг.

В неделя превалявания от дъжд ще има на доста места

повече като количество ще са в Югозападна България, а равнището на снеговалежите ще се снижи до към 1500 метра.

В източната половина от страната югозападният вятър ще е сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще останат по-високи от нормалните за интервала – минимални сред 1° и 6°, в неделя в източната половина от страната до 10°-12°; оптимални – сред 11° и 16°, по-ниски в крайните северозападни региони около Дунав – сред 8° и 10°.

 

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР