Очаква намаляване на брутния марж в следващите годиниIntel продължава да

...
Очаква намаляване на брутния марж в следващите годиниIntel продължава да
Коментари Харесай

Goldman Sachs влоши оценката си за Intel

Очаква „ понижаване на брутния марж ” в идващите години

Intel продължава да губи позиции на пазара за потребителски и сървърни процесори
(снимка: CC0 Public Domain)

Дълго време Intel се считаше за неоспорим водач в производството на чипове , само че в последно време компанията губи позиции. Ясно удостоверение за това е решението на Goldman Sachs, една от най-големите капиталови банки в света, да намали акциите на Intel от „ неутрални ” до „ продавай ” .

Позовавайки се на данни от каналите за разпространяване, които демонстрират едва търсене на лични компютри, специалистите от Goldman Sachs понижиха целевата цена на акциите на Intel от 65 $ до 54 $.

В скорошен коментар Goldman Sachs означи, че Intel продължава да губи позиции на пазара за потребителски и сървърни процесори. Освен това Intel е „ единствената компания, за която се чака брутният марж да намалее през идващите няколко години ”, отбелязва WCCFTech в обява по тематиката.
още по тематиката
Оценките на анализаторите бяха предшествани от отхвърли на Apple да употребява процесори Intel в компютрите Mac. Очаква се преходът да отнеме към две години, само че в последна сметка Apple изцяло ще премине към лични процесори, основани на ARM.

Освен това Intel е обиден от многостранния спор сред Съединени американски щати и Китай. Наскоро компанията трябваше да спре доставките на сървърни процесори за Inspur.

И макар че по-късно казусът с Inspur бе решен, това демонстрира какъв брой уязвими са позициите на американските софтуерни колоси в изискванията на възходящо геополитическо напрежение сред двете най-големи стопански системи в света.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР