Обявявайки вчера кандидатурата си, 77-годишният Майкъл Блумбърг се включва късно

...
Обявявайки вчера кандидатурата си, 77-годишният Майкъл Блумбърг се включва късно
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг - един хиперактивен милиардер, който мечтае за Белия дом

Обявявайки през вчерашния ден кандидатурата си, 77-годишният Майкъл Блумбърг се включва късно в една битка за кандидатпрезидентската номинация, в която към този момент има 17 участници, трима от които са навършили 70, а един, Том Стайър, е милиардер.

Но Блумбърг разчита, че благосъстоянието му - съгласно сп. " Форбс " той е девети по благосъстояние в света - ще му помогне да настигне групата на любимците, в това число 78-годишния сенатор Бърни Сандърс и 70-годишната Елизабет Уорън, двама съперници на милиардерите от Уолстрийт, които съгласно него имат " екстремистки " хрумвания.

Вчера той започва акция с телевизионни клипове на рекордната стойност от 31 милиона $. Тя към този момент беше оценена като антидемократична от Бърни Сандърс и Елизабет Уорън, които го упрекнаха, че желае да " купи " президентските избори.

Тръмп, " екзистенциална опасност "

Майкъл Блумбърг от дълго време мечтае да се изправи против Тръмп, другият нюйоркски милиардер, с който Блумбърг се срещаше и на който правеше похвали, до момента в който беше кмет - преди да се отхвърли от него, незабавно след влизането му в политиката.

" Той е екзистенциална опасност за нашата страна, нашите полезности ", акцентира Блумбърг, обявявайки публично кандидатурата си по малкия екран.

През 2016 година Блумбърг към този момент се заигра с концепцията да се яви като самостоятелен претендент - преди да поддържа кандидатурата на Хилари Клинтън, от боязън да не раздели демократичния електорат.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР