Обявяването на един списък по телевизията не е предложение за

...
Обявяването на един списък по телевизията не е предложение за
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не съм съгласна да заменим премиерската република с телевизионна

„ Обявяването на един лист по малкия екран не е предложение за поддръжка на кабинет. Подкрепям настояването на Слави Трифонов републиката ни към този момент да не е министър-председателска, само че не съм съгласна да сменим премиерската република с телевизионна “. По този метод водачът на „ Изправи се! Мутри вън! “ разяснява оповестения еднопартиен проектокабинет от ръководителя на „ ИТН “.

В предаването „ Алтернативата “ по TV1 Манолова не сподели дали ще поддържа, само че съобщи, че ще сложи условия. Според нея в програмата му има „ съществени пропуски, отнасящи се до джоба на българина “ и тя „ не дава отговор на упованията на хората за дълбока правосъдна промяна “.
 Мая Манолова: В новия парламент ще работим с партиите на смяната Мая Манолова: В новия парламент ще работим с партиите на смяната
“Няма да преговаряме с никой. Оттук нататък ще поддържаме за политики. Важно е какво ще предложи Слави Трифонов и да се ориентира...

„ За нас стеснителен е методът, по който е разгласен този лист. Трифонов е в правото си да предложи кабинет като първа политическа мощ. Нашата коалиция ще съобщи своята позиция по предлагането за кабинет, откакто това деяние бъде осъществено според българската Конституция. Това е конституционна процедура и в случай че ще връщаме престижа и достолепието на Народното събрание, дано да съблюдаваме процедурите “, сподели Мая Манолова.

Николай Хаджигенов от " Изправи се! Мутри вън! " също сподели пред БНР: „ Отказваме да участваме във Facebook република, в телевизионна република, в шоу република. Мерси. Това е нещо, против което се борим 12 години, няма да го допуснем още веднъж. Това е диктаторски метод вид Борисов ".

Манолова загатна, че няма да поддържа проектоправителството на Има Такъв Народ, в случай че в програмата не бъдат добавени „ съществени цели, които българите чакат “.

„ Хората желаят държавно управление, непоклатимост и нормалност, само че чакат, че властта ще позволява техните проблеми, а главните проблеми са свързани с джоба. Под светлината на прожекторите в Народното събрание ще попитаме какво включва платформата на този проектокабинет – дали там има преизчисляване на пенсиите, инспектиране на сметките за ток и парно, поддръжка за младите фамилии и дребния бизнес, за самоосигуряващите се лица. Няма по какъв начин да подкрепим което и да е последващо ръководство без тях. Огромни дупки зеят в първичните планове на Има Такъв Народ “, съобщи водачът на „ Изправи се! Мутри вън! “, която печели малко над 5% от гласовете на българите.

Сред целите на Трифонов бяха изграждане на още детски градини и детска болница, концесиониране и дострояване на всички останали автомагистрали, 1 млн. таблети или преносими компютри за учениците, цифровизация на услугите и съкращения в администрацията, както и участие на България в Европейската галактическа организация и изпращане на мъж и жена астронавти в НАСА плюс един северномакедонски астронавт.
 Хаджигенов: ГЕРБ си отидоха дефинитивно Хаджигенов: ГЕРБ си отидоха дефинитивно
ГЕРБ си отидоха дефинитивно, това демонстрират резултатите. Това съобщи съпредседателят на обединението " Изправи се! Мутри вън! " Николай Хаджи...

Слави Трифонов разгласи, че предлага за министър председател Николай Василев, а Манолова сподели, че обединението ѝ няма искания за министерски постове. Според нея – не е без значение и каква ще е парламентарната поддръжка за кабинета на Има Такъв Народ, тъй като „ държавното управление е функционалност на парламентарното болшинство “.

„ Не чухме явен отговор от Борисов, а хвалби и суперлативи за оферти министър председател. Движение за права и свободи още не са споделили нищо. Ако в един миг ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържат това държавно управление, явно то ще мине. Дали това обаче е упованието на българския народ? В една група на подкрепящи с ГЕРБ и Движение за права и свободи ние не се виждаме “, твърди тя.

„ До седмица евентуално ще се стигне до същинската процедура. Тогава ще излезе всичко за тези хора от кабинета. Една част от тях са много непознати. Няма по какъв начин, в случай че имат връзки със Сараите, с Пеевски, да не стане ясно “, добави Манолова.

След като Трифонов предложи закриване на профилираните съдилища и профилираната прокуратура, Манолова сподели, че желае да види промени във Висш съдебен съвет и възможна смяна на „ мястото на прокуратурата “, както и надзор върху дейностите на основния прокурор.

„ Трябва да бъдат положени старания за поддръжка за основаване на държавно управление на смяната. Длъжници сме на хората. Отговорността е голяма – освен на Слави Трифонов, само че и на тези, които ще го поддържат. Христо Иванов е прав – никога никоя от обединенията на митинга не може да си разреши и сянка на подозрение, че е заслон на подмолни дейности на Движение за права и свободи, на Сараите. Това ще е тежък грях по отношение на българския народ “, сподели тя
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР