Обявиха конкурсите за директори на Природонаучния и Етнографския музеи. Мандатите

...
Обявиха конкурсите за директори на Природонаучния и Етнографския музеи. Мандатите
Коментари Харесай

Обявиха конкурси за директори на Природонаучен и Етнографски музеи в Пловдив

Обявиха състезанията за шефове на Природонаучния и Етнографския музеи. Мандатите са за период от 5 години, според член 28, алинея 6 от Закона за културното завещание.

Минималните условия и за двете позиции са: висше, образователно-квалификационна степен ”магистър”; биологически науки, науки за земята (за претендентите за Природонаучния музей) и история и археология, социология, антропология и науки за културата (за претендентите за Етнографския музей); опит – 5 год. в съответното професионално направление; организационни умения, настройка за работа в екип, адаптивност, комуникативност.

Като преимущество да се смятат присъдени научни степени, опит в региона на музейното дело и запазване на културното завещание, присъединяване в създаването и реализацията на стратегии и планове, чуждоезикова подготовка, компютърна просветеност.

Конкурсът ще се организира със събеседване, а претендентите ще би трябвало да показват защитят идея за развиването на музея за интервал от 5 години. Първата година да бъде в детайли създадена.

Концепцията би трябвало да съдържа разбор и оценка на положението на музея; съществени проблеми на действието му; трендове и благоприятни условия за развиването на музея, като културен и теоретичен институт и мястото му в музейната мрежа; установяване на задачите, предпочитаните области, предстоящите резултати в ръководството, финансирането, структурата и организацията на активността на музея, пътищата за постигането им; ограничения за осъществяване на съответни планове по комплектуването, опазването и представянето на музейните фондове, научно-изследователска, просветителната и популяризаторската активност на музея; стадии на реализация на концепцията.

При подаването на документите на всички претенденти се дава копие от длъжностната характерност за конкурсната служба.

Природонаучният и Етнографският музеи са измежду най-успешните институции под тепетата и регистрират сериозен брой гости. Настоящите шефове Ангел Янков (РЕМ) и Огнян Тодоров (РПМ) обявиха пред PlovdivTime, че ще се явят на състезанието.

Очаква се да бъдат оповестени състезания и за Общински институт " Старинен Пловдив ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР