Обявиха ексклузивна новина за пробите на пияни и дрогирани шофьори.Роботизирани

...
Обявиха ексклузивна новина за пробите на пияни и дрогирани шофьори.Роботизирани
Коментари Харесай

Пробите на пияни и дрогирани шофьори ще излизат за седмица

Обявиха извънредна вест за пробите на пияни и дрогирани водачи.

Роботизирани системи ще се включат в подготовката на пробите на водачите за алкохол и опиати, с цел да може резултатите да излизат до една седмица. За задачата към този момент са отделени средства, стана ясно на постоянната междуведомствена среща за пътната сигурност, която се организира при премиера акад. Николай Денков днес.

Намерението е три лаборатории в страната да бъдат оборудвани със модерна техника до март идната година, оповестяват от Министерски съвет. Министър-председателят получи увещание, че процедурите за това ще бъдат придвижени оптимално бързо, написа burgas24.bg.

Акад. Денков разпореди на Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ да изследва европейската процедура за разграничение на използването на опиати от приемането на избрани медикаменти, които могат да дадат позитивни проби за неразрешени вещества. Въпросът ще бъде обсъждан на експертно равнище с токсиколози, фармацевти и други експерти.

Акцент на днешната полемика беше Планът за деяние 2024-2026, който се изготвя според Закона за придвижването по пътищата и е в осъществяване на Националната тактика за пътна сигурност. Според министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков основна мярка в документа е дигитализацията на данните за положението на пътната инфраструктура и така наречен пътни такъми – пътни знаци, маркировка и др.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР