Обявих се за радикални мерки. Трябва да разберем, че сме

...
Обявих се за радикални мерки. Трябва да разберем, че сме
Коментари Харесай

Гешев: Чака ни съдбата на Италия, ако не вземем радикални мерки

 Обявих се за радикални ограничения. Трябва да разберем, че сме във война и колкото по-рано вземем тези ограничения - толкоз по-добре. Това съобщи в ефира на Нова телевизия основният прокурор на България Иван Гешев по мотив пандемията от ковид и изключителното състояние, въведено у нас.

" Нещата, които вие наричате далавера в едни други времена се назоваха мародерство. Към момента няма систематизирана статистика, само че инспекции се правят в цялата страна и няма да се ревизират единствено аптеки, а компании и магазини. Всички страни подхождат по този начин ", изясни още той.

" Времето ни изтича, даже и в случай че не е изтекло. Ако искаш мир, готви се за война. Не го споделям, с цел да сътворявам суматоха, а тъй като би трябвало да се вземат радикални ограничения в този момент, с цел да се погрижим за себе си, за околните си. Чака ни ориста на Италия и на Испания. Ако не го създадем - ще минем в един доста отрицателен вид, а това може да срути страната и хората, може да пострадат нашите майки, баби и кого ли още не ", съобщи обвинител №1 у нас.

" Политическата класа мисли за политическите последици и мислят, че се намираме в една естествена обстановка, а това не е по този начин. Призовавам политиците да проявят отговорност. Ситуацията се развива с часове, а не с дни и този закон към този момент не е настоящ. Не сме в елементарна обстановка, с цел да си играем на съпротива. Времето за говорене и за политиканстване и за политически дребни игрички изтече. Цената, която ще платим ще е със здравето на хората ", съобщи Гешев.

Той прикани още веднъж за радикални ограничения - за вечерен час, за надзор за придвижването на хората. " Пак ще дам за образец Испания - излизаш с попълнена декларация, че отиваш на работа или до магазин и аптека ", сподели той.

Според него отговорността е на всеки един български жител и също по този начин страната би трябвало да реализира надзор.

По думите му прокуратурата е на боен режим от предходната седмица. " Проиграли сме всички разновидности. Трябва да се подготвим за най-лошото и в случай че не се случи - толкоз по добре. В обстановка на война сме и би трябвало да се подготвим, тъй като цената е животът на българските жители и те би трябвало да бъдат избавени ", подчерта Иван Гешев.

" Очаквам незабавна реакция. Продължават полемики и диалози, а се води борба за живота. Икономиката се възвръща, би трябвало да се борим за хората ", счита още той.

Главният прокурор съобщи, че наблюдават обстановката в действително време и би трябвало да се подава информация на правоохранителните органи за нарушавания и измами.

Той благодари на медиците, на Министерство на вътрешните работи и представителите на РЗИ. 

" Призивът ми е да се обединим и да не мислим по тази причина, което ни разделя. Трябва да се виновни и страната да си прави работата. Има едно закъснение в реакцията ѝ, би трябвало да забравим за политическите последици и да мислим за здравето и за хората. После може да няма политици, които да избираме ", сподели още Иван Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР