обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на годината, като

...
обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на годината, като
Коментари Харесай

Финансовите резултати на А1 за третото тримесечие показват устойчив ръст на всички основни бизнес показатели

разгласи финансовите си резултати за третото тримесечие на годината, като те демонстрират резистентен растеж по всички съществени бизнес индикатори и устойчиво нарастване на приходите както във закрепения, по този начин и в мобилния сегмент.

Общите доходи на компанията се усилват с 14,1% до 165,3 млн. евро по отношение на същия интервал на 2021 година. 5,3 млн. евро от нарастването се дължат на придобиването на СТЕМО - един от най-големите български систематични интегратори. Приходите от услуги нарастват с 12% до 127,6 млн. евро. Оперативните разноски също нарастват най-много заради съвсем двойно по-високите разноски за електрическа енергия, разноски за лицензи, наличие и придобиването на СТЕМО.

Като резултат от растежа на приходите от услуги и положителното ръководство на разноските, облагата преди налози, такси, лихви и обезценка (EBITDA) се усилва с 11 млн. евро или с 19,4% до общо 67,9 млн. евро, като СТЕМО способства с 0,4 млн. евро.

Повишението на приходите от услуги се дължи на растеж на закрепения и мобилния сегмент, както и на ICT бизнес услугите на А1. Дигиталните бизнес решения регистрират мощни резултати, реализирани главно с помощта на услугите за киберсигурност и систематична интеграция, IoT и IT решения.

Фиксираните услуги не престават да порастват и през това тримесечие с нарастване от 18,1% до 44,8 млн. евро, най-много заради търсенето на закрепен интернет с по-високи скорости и нарастване на потребителска база. Общият брой клиенти на закрепени услуги нараства с 5,1% до 1,158.9 хиляди, а най-голямо е нарастването при клиентите на ТВ услуги – 7,6%.

През третото тримесечие А1 България още веднъж има устойчиво показване в мобилния сегмент с помощта на вложенията в разширение на покритието на 5G ULTRA мрежата на телекома, която към този момент обгръща съвсем всички обитаеми места с над 3 000 индивида население и предлага гигабитови скорости на потребителите. Търсенето на проектите с включени безкрайни минути и мегабайти Unlimited и домашният интернет през мобилна мрежа Net Box са главните фактори за нарастването на приходите от 8,9% до 82,8 млн. евро.

Приходите от устройства също се усилват – с 14,4%, като доближават 33,9 млн. евро.
`Финансовите

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР