Обявеният по-рано договор за продажба на акциите на MTG в

...
Обявеният по-рано договор за продажба на акциите на MTG в
Коментари Харесай

MTG се отказа да продава Нова телевизия на Петер Келнер

Обявеният по-рано контракт за продажба на акциите на MTG в Нова Броудкастинг груп на PPF Group е преустановен. MTG стартира полемики с други евентуални вложители по отношение на продажбата на акциите си в най-голямата комерсиална медийна група в България, заяви Нова тв.

Прекратяването на контракта с PPF Group е след решението на Българската комисия за защита на конкуренцията да не позволи договорката, както и след приключването на снадки краен период по контракта сред двете страни за привършване на продажбата.

Очаква се MTG да завърши разделянето си на две компании - MTG и NENT Group - през март 2019 година, като NOVA ще остане част от MTG до привършване на продажбата й.

MTG контракти кредитна линия в размер на 1 милиарда шведски крони (над 97 милиона евро) от банка Nordea, което ще обезпечи в допълнение финансиране за MTG след разделянето и листването на борсата на Nordic Entertainment Group (NENT Group) през първото тримесечие на 2019 година.

Йорген Мадсен Линдеман, Президент и Главен изпълнителен шеф на MTG, съобщи: " Новата кредитна линия ще ни даде спомагателна еластичност, с цел да продължим да влагаме както в настоящия си бизнес, по този начин и посредством нови придобивания за да развиваме нашите световни цифрови артикули след листването на NENT Group на борсата.

Продажбата на NOVA също е част от тази тактика и ние чакаме диалозите с новите евентуални вложители за бъдещето на този одобрен и добре ръководен и позициониран бизнес. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР