Обявените от управляващата коалиция мерки за овладяването на инфлацията всъщност

...
Обявените от управляващата коалиция мерки за овладяването на инфлацията всъщност
Коментари Харесай

ГЕРБ: Мерки на МС са в подкрепа на инфлацията. Гарантират ни, че ще станем по-бедни

Обявените от ръководещата коалиция ограничения за преодоляването на инфлацията в действителност поддържат инфлацията, а единственото, което подсигуряват е, че ще станем по-бедни. Това оповестиха на конференция депутати от ПГ на ГЕРБ след представянето на антиинфлационните ограничения.

Делян Добрев: Единственото, което ни подсигуряват ограниченията на правителтвото, е, че ще станем по-бедни. Инфлацията в Европейски Съюз е 7%. У нас по публични данни е двойно по-висока. Нищо чудно с тези ограничения да стане три пъти по-висока. Така губим всевъзможни шансове за еврозоната 2024 година.

Томислав Дончев: Това са ограничения в поддръжка на инфлацията. Единственото, което следва, е една гневна конкуренция сред заплащанията - включително обществените, и цените. И съм уверен, че в края на годината инфлацията ще е тройна на европейската и най-после - войната сред цени, заплати и заплащания ще бъде извоювана от цените. Мярката за бензина ще докара до безпорядък по бензиностанциите и удвояване на времето за обслужване

Тома Биков: Обявените ограничения от Министерски съвет не са ориентирани и задачата им е не да решат рецесията с инфлацията, а рецесията с ръководството и актуалното държавно управление. От няколко месеца се разгласяваме за предварителни избори, а ръководещите към този момент оповестиха предизборната акция. Мерките, които се оферират, задълбочават финансовата рецесия. От Министерски съвет оповестиха, че тези ограничения влизат от 1 юли. Свикнахме, когато Кирил Петков каже " добър ден ", да гледаме къде е слънцето. До 1 юли има толкоз време, че най-добре българските жители да не доверяват на тези които лъжат непрестанно. Предизборната акция ще бъде доста скъпа.

Деница Сачева: Анализите към момента не престават, тъй като даже и през днешния ден не чухме какво сигурно се чака. Призовавам българските пенсионери да не се доверяват на чутото тъй като нищо не е контрактувано даже в НСТС.
Кирил Петков още веднъж излъга, че при ГЕРБ единствено 100 лв. се е вдигнала пенсията, а действително тези доста пари, за които приказват, е с помощта на добавката, която ние дадохме. Реално става дума единствено за 4% нарастване на пенсиите

Десислава Атанасова: Ясно е, че тези ограничения влизат в действие не през днешния ден, когато хората имат потребност, а в миналото. Има два сигнала, че правитеството се готви за предизборна компания - първият са ограниченията, вторият - появяването на Бойко Рашков, който изскочи от нищото и още веднъж приказва за чували. Той постоянно изскача, когато държавното управление има величествен проблем или е в предизборна акция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР