Обявените от Агенция Пътна инфраструктура“ по време на служебното правителство

...
Обявените от Агенция Пътна инфраструктура“ по време на служебното правителство
Коментари Харесай

Прекратени са обществените поръчки от служебното правителство за текущ ремонт и поддръжка на пътищата

Обявените от Агенция " Пътна инфраструктура “ по време на служебното държавно управление с министър-председател Гълъб Донев публични поръчки за към 4 милиарда лева за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата у нас през идващите 4 година са прекъснати. Информацията е обществено налична в ЦАИС ЕОП. Изключение е една социална поръчка, влезнала в действие преди 6 юни 2023 година, оповестиха от Министерството.

Назначеният от министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков одит на тръжните процедури завърши. Проверката откри, че и по 8-те оповестени публични поръчки за възлагане на нови контракти за настоящ ремонт и поддръжка са налице ограничаващи критерии и условия, посредством които се основават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на обществени средства.

В момента в незабавен порядък се приготвят нови правила, по които ще се възложат нови публични поръчки, тъй че да няма закъснение на дейностите. Целта е тръжните процедури да се проведат по транспарантни критерии, в обстановка на действителна конкуренция и в отбрана на публичния интерес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР