Обявени са обществени поръчки за проектиране за ремонт на 56

...
Обявени са обществени поръчки за проектиране за ремонт на 56
Коментари Харесай

Обявиха обществени поръчки за проекти за пътни ремонти в Русенско и Монтанско

Обявени са публични поръчки за планиране за ремонт на 56 км третокласни пътища в областите Русе и Монтана , оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Областно пътно ръководство (ОПУ)-Русе е оповестило социална поръчка за разработване на механически план за главен ремонт на над 22 км от третокласния път III-202 Нисово - Кацелово. " Отсечката е най-кратката пътна връзка сред общините Две Могили, Опака и Попово в областите Русе и Търговище. Третокласният сектор е в недобро положение, с недостатъци и пукнатини на пътната настилка и влошено отводняване ", означават от АПИ. По трасето има три огромни уреди, които също ще бъдат главно ремонтирани - мостове над р. Бели Лом, над р. Малки Лом и над р. Черни Лом.

Прогнозната стойност на поръчката за разработване на техническия план е 441 300 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е 60 дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 29 август 2022 година
 Шест плана за ремонт на пътища във Велико Търново чакат финансиране
Шест плана за ремонт на пътища във Велико Търново чакат финансиране

Над 25 километра са пътищата, за които ремонтът е неотложен

ОПУ-Монтана пък е стартирало социална поръчка за разработване на механически план за главен ремонт на близо 34 км от третокласния път III-133 Септемврийци - Вълчедръм - Мокреш. Отсечката стартира от границата с област Враца, минава през Септемврийци, Вълчедръм, Мокреш и приключва при пресичането с път II-81 Монтана - Лом. Третокласното трасе свързва обитаемоте места от общините Лом и Вълчедръм в област Монтана.

Участъкът е с нарушена асфалтова настилка и влошено отводняване. Предвиден е ремонт на 2 мостови уреди над р. Цибрица и над р. Душилска. Индикативната стойност на поръчката за разработване на механически план е 679 620 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на проектантските работи е 90 дни. Кандидатите могат да подават офертите си до 9 септември 2022 година

" Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване. След това ще се разгласят тръжни процедури по Закона за публичните поръчки за избор на реализатори на нужните ремонтни действия ", изясняват от АПИ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР