Обявената от Европейската комисия задълбочена проверка на участниците в обществената

...
Обявената от Европейската комисия задълбочена проверка на участниците в обществената
Коментари Харесай

ЕК проверява участниците в поръчката за нови влакове

Обявената от Европейската комисия задълбочена инспекция на участниците в публичната поръчка за доставка на преносим жп състав се прави въз основа на документи, изпратени от Министерството на превоза и известията.

Тези дейности са в осъществяване на Регламент (ЕС) 2022/2560 на Европейския парламент и на Съвета от 14 декември 2022 година по отношение на задграничните дотации, които нарушават вътрешния пазар.

Обществената поръчка с предмет „ Доставка на 20 броя едноетажни нулевоемисионни електрически влака вид „ push-pull “ за 200 км/ч, с потенциал от най-малко 300 седящи места, поддръжка за период от 15 години и образование на личен състав “ е с планирана стойност 1 200 483 000 лева без Данък добавена стойност и предвид на това попада в обсега на Регламента. Той планува инспекция при публични поръчки с планирана стойност над 250 млн. евро.

Участниците са били известени от страна на МТС, че към офертата си за присъединяване в процедурата би трябвало да показват съобщение за задгранична финансова помощ или декларация за неявяване на задгранична финансова помощ (в взаимозависимост от това кое е приложимо). И двамата участници в хода на процедурата са подали посочените документи, които Министерството е предоставило на Европейската комисия за разглеждане и мнение.

Министерството на превоза и известията досега е изпълнило всички законови процедури за този вид социална поръчка (договаряне без авансово обявление) и всички следващи дейности ще бъдат съобразени с резултатите от задълбочената инспекция и решението на Европейската комисия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР