Обявен съдебен процес в случай на бели баща и син, обвинени в опит за убийство на чернокож шофьор на FedEx

...
В четвъртък беше обявен съдебен процес срещу бели баща и
Коментари Харесай

В четвъртък беше обявен съдебен процес срещу бели баща и син, обвинени в опит за убийство на чернокож шофьор на FedEx, който каза, че е бил преследван и стрелян по него, докато доставял пакети в Брукхейвън, Мисисипи, миналата година.

Решението на окръжния съдия Дейвид Стронг последва искането на адвокатите на защитата за отмяна на процеса, цитирайки видеозапис, който не е предаден на прокуратурата или защитата от полицейското управление на Брукхейвън, според Карлос Мур, адвокат на Д’Монтерио Гибсън, шофьорът.

Подсъдимите, Грегъри и Брандън Кейс, са изправени пред обвинения в опит за убийство, заговор за извършване на убийство от първа степен и стрелба по моторно превозно средство, според съдебните документи.

CNN се обърна към полицейското управление на Брукхейвън за коментар.

D Д'Монтерио Гибсън WLBT

„Погрешният процес представлява не само административна неуспех, но и забавяне на правосъдието за г-н Гибсън и семейството му“, каза Мур в официално изявление. Мур каза, че е „обезпокоително, че BPD е скрило потенциално решаващо доказателство“ и той се съгласи, че укриването на това доказателство „налага отмяна на съдебен процес“.

„Оставаме ангажирани да търсим справедливост за Д’Монтерио Гибсън и да гарантираме, че съдебният процес е справедлив, прозрачен и отговорен“, каза Мур.

CNN се свърза с адвокатите на Грегъри и Брандън Кейс за коментар. Грегъри е бащата на Брандън.

CNN също се обърна за коментар към окръжния прокурор Дий Бейтс.

Гибсън каза на CNN, че е доставял пакети до дома около 19 часа. на 24 януари 2022 г., когато видял бял пикап да идва от къщата зад него.

Камионът започна да се приближава до Гибсън и да му надуе клаксона, каза Гибсън.

Микробусът, който Гибсън караше, беше микробус Hertz под наем, който имаше два големи стикера Hertz на гърба, каза Гибсън. Неговият адвокат Мур каза пред CNN по това време, че Гибсън е носел яке, риза и панталони на FedEx, но превозното средство няма маркировки на FedEx.

 Д Д'Монтерио Гибсън и неговият адвокат Карлос Мур WLBT

Гибсън, 24-годишен по това време, каза, че си е помислил, че е на пътя на камиона и затова се опитал да напусне, но камионът се завъртял около него и се опитал да го отреже.

„В този момент инстинктите ми се включват и аз се заобикалям около него, докато той (се) се опитва да ме отреже, за да не остана в квартала“, каза той.

Гибсън каза, че е карал по улицата около две или три къщи, когато мъж по средата на пътя насочил пистолет към колата му и говорел с уста и махал на Гибсън да спре. Гибсън каза, че поклати глава с „не“, за да покаже, че няма да спира, и след това се скри зад волана си, докато той зави около него.

Грегъри и Brandon Case Грегъри и Брандън Кейс Шерифски отдел на окръг Линкълн

Тогава Гибсън чу „най-малко пет изстрела и чу куршумите да удрят микробуса“, ​​според доклад за инцидент, подаден ден по-късно от полицията в Брукхейвън, след като полицаи се срещнаха с Гибсън и неговия шеф.

Докато напускал квартала, каза Гибсън, един от мениджърите му се обадил и той казал на мениджъра, че някой стреля по него. Тя му каза да се върне в гарата възможно най-бързо. Камионът, сега с двамата мъже вътре, преследва Гибсън от Брукхейвън и до междущатската магистрала, каза Гибсън.

Според клетвените декларации Грегъри Кейс е карал камиона, преследващ Гибсън, а Брандън Кейс е бил човекът на улицата, насочил пистолета към Гибсън.

Брандън Кейс първоначално беше обвинен в престъпен опит за причиняване на телесна повреда с огнестрелно и смъртоносно оръжие чрез стрелба по зает автомобил с Гибсън вътре, според клетвена декларация.

Първоначално Грегъри Кейс беше обвинен в незаконно и престъпно сговор с Брандън Кейс за извършване на утежняващо нападение чрез опит да причини телесна повреда на Гибсън, според втора клетвена декларация.

И двамата мъже бяха обвинени с повишени обвинения, показват съдебните записи.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР