Обвиняемият за убийството на две жени при катастрофата на бул.

...
Обвиняемият за убийството на две жени при катастрофата на бул.
Коментари Харесай

Семерджиев внезапно отрече да е шофирал при катастрофата на Черни връх

Обвиняемият за убийството на две дами при злополуката на бул. " Черни връх " от 5 юли 2022 година Георги Семерджиев ненадейно разгласи, че не карал джипа си в нощта на закононарушението.

Семерджиев даде показания пред съда, като разгласи, че се возил на предната пасажерска седалка при конфликта.

Той твърди, че се свързал с две девойки " през Instagram ", които желали да вземат джипа му чартърен, оповестява Нова ТВ. Били са дружно сега на конфликта, като преди този момент се срещнали до близко заведение за бързо хранене. Семерджиев твърди, че видял, че светофарът няма да ги хване на зелен сигнал и предизвестил водача да понижи.

Джипът се беше разцепил, откакто се вряза с над 160 км/ч в кабинка от асансьора на метрото при " Черни връх ". При тежкия удар починаха две млади девойки, пометени от отломките.

Твърдението на Семерджиев, че единствено се е возил в колата, се появява за първи път в общественото пространство, 9 месеца след убийството.

Семерджиев обяснил пред съда, че разполагал с швейцарска шофьорска брошура, откакто се явил на изпит в непознатата страна. Според Министерство на вътрешните работи книжката му е отнета няколко седмици по-рано поради шофиране след приложимост на опиати. Регистрационните му номера в деня на удара също са били подправени.

След новината за съдбовния случай няколко жители алармираха, че същият автомобил е създавал рискове на пътя часове преди да се вреже в " Черни връх ".

Веднага след злополуката Георги Семерджиев е избягал и е изискал подпомагане от полицейската служителка Симона Радева, с цел да се прибере в дома си.

Твърдението, че в колата са се возили още две дами, пристигна първо от очевидец на случая, който през март 2023 година сподели пред съда: " Едната охкаше и пъшкаше, а другата ѝ помагаше и споделяше " Бързо, бързо, убихме хора ". Самоличността им до момента не е открита.

Защитата на Семерджиев очевидно употребява случая, с цел да отклони виновността от единствения обвинен.

Делото към този момент мина през един поврат, откакто експертизите за на Георги Семерджиев дадоха противоположни резултати, само че все пак бяха признати от съда. Самият той отхвърляше да му вземат кръвна проба часове наред откакто към този момент беше задържан.

Сега Семерджиев твърди, че не употребявал опиати - макар че към този момент е спиран за това нарушаване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР