Обвиняемият Васил Тенев промени коренно позицията си в пловдивския Окръжен

...
Обвиняемият Васил Тенев промени коренно позицията си в пловдивския Окръжен
Коментари Харесай

Условна присъда за блъснатия до Кауфланд пешеходец, който след това почина

Обвиняемият Васил Тенев промени радикално позицията си в пловдивския Окръжен съд и това разреши делото против него за причиняване на гибел по несъобразителност да завърши по-рано от плануваното, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . 23-годишният мъж от Хасково бе упрекнат в това, че е нарушил разпоредбите за придвижване, управлявайки своя " Фолксваген ", при което е блъснал на пешеходна пътека Георги Атанасов. Пострадалият умрял 3 месеца по-късно.

Инцидентът е от 30 януари 2021 година на кръстовището на бул. " Македония “ с отбивката за " Кауфланд “ в Пловдив.

На предходното разпоредително заседание  и изиска делото да се гледа по общия ред. Вчера обаче юристът му Кръстьо Кръстев съобщи, че след много съвещания със своя клиент и родителите му са взели решение да признаят всички обстоятелства и условия по делото и желаят то да завърши по съкратената процедура.

" Признавам се за отговорен, че съм блъснал човек, само че не беше на пешеходна пътека, а на метри преди нея. Господинът скочи внезапно пред колата, пробвах да избегна удара, само че не съумях. След удара незабавно слязох от колата и едвам тогава се появи първият очевидец. Помолих служителите на реда да изземат записите от намиращите се в близост камери, а по-късно споделих това и на проверяващия служител на реда в районното. Чак година по-късно разбрах, че не са взели никакви записи ", съобщи в правосъдната зала Васил Тенев.

Съдията обаче категорично го попита повторно дали признава всички обстоятелства и условия по този начин, както са разказани в обвинителния акт, защото в противоположен случай ще би трябвало да се изслушват очевидци и движимости лица, които така и така към този момент бяха призовани в правосъдната зала. Тогава обвиненият още веднъж отговори " да ".

До последно обаче хасковлията по този начин и не се извини за трагичния случай, не изрази някакво страдание и не изрече съболезнования към околните на умрелия.

В последна сметка наказването му бе редуцирано с една трета и той получи 2 години условна присъда, с 3 години и половина изпитателен период. Освен това шофьорската брошура, която досега не му е била отнета, в този момент се лишава за период от 3 години.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР