Обвиненията за купуване на гласове не липсваха и при миналите

...
Обвиненията за купуване на гласове не липсваха и при миналите
Коментари Харесай

Изборни измами или не с избирателните списъци – в числа и предимно в София

Обвиненията за пазаруване на гласове не липсваха и при предишните два тура на локалните избори. Засега няма стряскащи известия от прокуратурата за разтрошаване на схеми, само че даже и бърза инспекция в уеб страницата на ЦИК демонстрира, че гласоподавателите има над какво да се замислят – доста освен това.
Впечатляващ е образецът в София. Там на първи тур имащите право на глас са били . Само че на втори тур понижават доста внезапно и стават , т.е. над минус! Actualno.com не си спомня предходната седмица в София да е имало смъртоносна зараза или огромен естествен прелом, който по този начин да понижи гласоподавателите. Съвсем обособен е въпросът, че ЦИК една седмица не може да каже каква е интензивността в София на първи тур!

 
Чудесата на математиката не стопират дотук. Оказва се, че според формалният протокол на ОИК, право на глас за кмет на София имат, до момента в който право на глас за общински съветници имат ! Actualno.com не откри в Изборния кодекс наредба, съгласно която да вземем за пример възрастта за гласоподаване при единия избор да би трябвало да е по-висока от тази в другия случай.

 
Друг доста впечатляващ образец е Плевен. Там, сред първи и втори тур гласоподавателите се усилват с – от на . Не са известни данни за неочакван бейби взрив през 2001 година в този интервал.


Какво споделиха от ЦИК преди изборите за способността на членовете на изборните комисии да се оправят с изборния развой - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР