Обвиненията на ДПС Бойко Рашков определи като политически спекулации. Припомни,

...
Обвиненията на ДПС Бойко Рашков определи като политически спекулации. Припомни,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Разнасят се куфари от една област в друга, няма да стоим безучастно

Обвиненията на Движение за права и свободи Бойко Рашков дефинира като политически спекулации. Припомни, че към него е имало и запитване в Народното събрание, само че Движение за права и свободи тогава не са показали никакви съответни обстоятелства, които да удостоверяват тезата им за полицейски произвол и принуда преди изборите от 11 юли.

Бойко Рашков съобщи, че няма по какъв начин да има вяра на голи изказвания, които не са подкрепени с съответни обстоятелства за случайни дейности на полицията при предотвратяването на изборна търговия преди вота на 11 юли.

" Ако има подобен случай незабавно ще разпоредим инспекция и в случай че има отговорен ще вземем съответни ограничения ", съобщи Бойко Рашков.

Според Рашков преди последните избори полицията е изготвяла предупредителни протоколи, според закона, на хора за които е имало информация, че вземат участие в подготовката на схеми за пазаруване на гласове.
" И в една такава предизборна конюнктура, при която отвред тече информация по какъв начин избрани лица, свързани с политически партии, не с Министерство на вътрешните работи, а с политически партии, се приготвят да купуват гласове. Разнасят куфари от една област в друга и заплащат на бедните пластове както с пари, по този начин и с артикули, ние няма по какъв начин да стоим безучастно. Това пазаруване на гласове е пазаруване на душите на тези хора ", съобщи Рашков.
Бойко Рашков твърди още, че преди и след изборите на 11 юли са формирани десетки повече следствия за пазаруване на гласове спрямо интервала, в който Министерство на вътрешните работи се е управлявало от предшествениците му Младен Маринов и Христо Терзийски. Освен това за разлика от преди - в този момент следствия били за пазаруване на гласове точно от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Щом по този начин подхождат от някои партии, чийто депутатски места точно в резултата от полицейската интензивност бяха понижени с по 10-15 такива. Щом като те по подобен необективен метод упрекват дейностите на полицията, ние тогава ще стартираме да огласяваме информацията за активността на някои техни деятели, които се занимаваха с акцията преди 11 юли единствено с покупко-продажба на гласове. Справка - центъра на България към Гурково, Казанлък, Сливен и други. Или пък внезапно се придвижва електората на българските турци към Враца и Монтана, където няма нито един от тях и се пита в задачата по какъв начин се получава това ", сподели Рашков.

Рашков за следващ път подлага на критика и прокуратурата. Той съобщи, че Министерство на регионалното развитие са изпратили резултати от своя инспекция на обекти от пътното строителство и в прокуратурата има формирано досъдебно произвеждане, което било на трупчета.

" Моята информация е следната: прокурорът, който следи делото и е от профилирания отдел на Софийската градска прокуратура като му е направено едно предложение и искане от проверяващите следователи от Национална следствена служба да внесе това искане в способния съд и да се позволи претършуване и изземване на документи от една компания, прокурорът си е оставил някъде това предложение и си е взел отпуска до 10 или 15 септември и това деяние не е осъществено. Там се основава и подобен нрав - чувам и извършвам. Докато не се обади този човек с каскета никой нищо не подхваща и не прави ", сподели Рашков.

Проверката на ДАНС в КЕВР и енергийната борса са поради високите цени на тока на свободния пазар и подозренията, че аргументите не са пазарни.

" Има ли нечиста сделка или няма нечиста сделка. Има ли някъде фактор, който води до сходни скокове в цените, като отчитаме, несъмнено, че за огромно страдание е наклонност и на международния пазар. Освен това въпросът е чисто политически, дали някой не е заложил бомби преди известно време, с цел да пристигна в този момент есента и да почне да се двоумят цените основно нагоре. И да се каже: вижте какъв брой е неприятно служебното държавно управление ".

Според Рашков резултатите от инспекцията за цените на тока ще станат ясни в идващите дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР