Обвинения за търговия с гласове между двете враждуващи фамилии в

...
Обвинения за търговия с гласове между двете враждуващи фамилии в
Коментари Харесай

Саби, мечове и тесте лични карти: Обвинения за търговия с гласове в Девин


Обвинения за търговия с гласове сред двете враждуващи семейства в Девин, откакто напрежението сред тях ескалира.

Задържаните след конфликта сред двете ромски семейства към този момент са освободени, само че напрежението в града остава. 180 персонални карти са събрали фамилия Бадеви за подписка за изселване на фамилия Кирови.

На кого са ? На цялата постройка ? Кой ги събра и за какво ги събра ?

Сергей Ковачев : Ето 180 персонални карти са събрани . Местните тука да се събират подписки . Говорихме с кмета . Още през вчерашния ден сме звъннали , споделиха да се съберат персонални карти , които би трябвало да се записва една квитанция .

Не е ли нарушаване толкоз персонални карти да са събрани във вас ?

Нарушение е , знам , че сме нарушили . Има си други хора , които те си ги събират . Те за два часа през днешния ден това ще го създадат .

Според Кирови обаче задачата е пазаруване на гласове за изборите на 2 април

" Иска от нас карти и ни дава по 20 лв. Серго Ковачев. Той се занимава с тези работи в този момент като има избори “, съобщи Атанас Киров.

За кого събира ?

Не знаем за кого , за който му дава , който му хвърля .

" До скоро мой братовчед нямаше 30 години персонална карта. Даде му 300 лв., отиде в общината, че имал някакви хора и му изкара персонална карта “, добави Киров.

От Община Девин обявиха, че не са получавани сигнали за търговия с гласове.

„ Това е информация получена през вашия ефир, след което незабавно са подхванати дейности от чиновниците на РПУ Девин “, съобщи заместник-кметът на Девин инж. Николай Юруков.

До напрежението в сряда и конфликтът тук на улицата се стига след закана във Facebook.

" И ми демонстрира меч, сабя, желае да идва с нея да ме заколи и аз се включвам в неговия лайф и крещя щом си решил - заповядай ", съобщи Рачо Бадев.

" Първо, Рачо Бадев се е заканил за мен, че ще ме прати в кома и аз тука пих 50 грама ракия и споделих, че ще го пратя. Счупиха ми камиона. Двамата братя бяхме арестувани за 24 часа “, отговори Атанас Киров.

Служебният министър на вътрешните работи пое ангажимент.

„ Вместо да бъде интегрирано част от популацията, да бъде образовано е оставено и аз от време на време го назовавам като машини за гласоподаване, които се употребяват по изборите, само че в подмяна на това получават комфорт. Полицейските сили да не наблюдават за някои техни дейности. Този комфорт сега го няма, няма и да го има “, сподели Иван Демерджиев.

На място последва нова инспекция от полицията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР