Обвинения между МВР и прокуратура защо двамата полицаи, за които

...
Обвинения между МВР и прокуратура защо двамата полицаи, за които
Коментари Харесай

Напрежение между МВР и прокуратурата заради инцидента на Околовръстния път на София


Обвинения сред Министерство на вътрешните работи и прокуратура за какво двамата служители на реда, за които има подозрения, че са съпричастни с случая, не са арестувани.

Пред bTV очевидец изясни, че държанието на униформените е било " непочтено ".

Секунди преди удара, Михаил Главчев вижда по какъв начин по Околовръстния път минава полицейска кола. Казва, че полицейският екип приказвал с водача на скъпия автомобил - Димитър Любенов. Забелязал другарски връзки сред тях.

“Имаше полицейска пола, която подмина. После имаше друга - нищо чудно да е същата. Бяха едно момиче и едно момче. То не беше просто диалог. То си беше чисто фамилиарничене. Беше си физическо потупване, подсмиване. Аз това имам предвид под непочтено ”, показа Михаил Главчев.

Служебният министър на вътрешните работи заяви, че Софийската градска прокуратура е отказала да задържи двамата служители на реда.

„ Дирекция Вътрешна сигурност има пълномощията да извърши такова задържане. Когато се образува досъдебно произвеждане нашите чиновници към този момент не могат да задържат за 24 часа без глобата на прокурора “, изясни служебният вътрешен министър Демерджиев.

„ Това не кореспондира със законодателството в страната и с обстоятелствата по делото “, разяснява основният прокурор Иван Гешев в Плевен.

Двамата служители на реда са отстранени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР