Обвинените за нанасяне на побой на дежурен лекар от Спешна

...
Обвинените за нанасяне на побой на дежурен лекар от Спешна
Коментари Харесай

Обвинените за побоя на лекарския екип от Самоков остават под арест -

Обвинените за нанасяне на побой на дежурен доктор от Спешна помощ в Самоков на 4 юни братята Иво Петров и Янко Петров, остават с ограничения за неотклонение " задържане под стража " и " домакински арест ".

Определението е дефинитивно и е на два правосъдни състава на Окръжния съд – София. Според магистратите е налице обосновано съмнение, че двамата са направили това, за което са упрекнати, като също така при изменение на ограниченията им съществува заплаха да извършат друго закононарушение. Поведението им на 4 юни е било публично рисково, те са показали особена смелост и цинизъм при нападението на лекарския екип.

Адвокатът на двамата братя настоя за изменение на ограниченията и на Иво, и на Янко, като за първия изиска всякаква мярка, друга от „ задържане под стража “, а за брат му Янко – по-лека от „ домакински арест “. Защитникът се стимулира с чистото им правосъдно минало, имат фамилии и дребни деца, а също така желаят да погребат татко си.

Прокуратурата обаче посочи, че има заплаха двамата да извършат ново закононарушение, в случай че излязат на независимост. Изводът се постанова от метода, по който са направили побоя – с особена смелост и цинизъм и неуважение на публичните правила.

С изключително мнение за оставянето в ареста на Иво Петров се разгласи арбитър Бозаджиева, която бе и докладчик по делото. Според нея, в случай че му бъде наложена мярка „ домакински арест “, ще бъдат реализирани задачите на следствието.

Съдия Бозаджиева посочи чистото правосъдно минало на арестувания, както и моментът, в който той и брат му са нападнали лекаря – директно откакто са разбрали, че татко им е умрял. Според нея това е оказало въздействие върху Иво, с цел да реагира по този начин. Другите съдии в състава обаче не се съгласиха.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР