Обвинението повярвало на униформен, че тя скъсала пагона муОбвинили я

...
Обвинението повярвало на униформен, че тя скъсала пагона муОбвинили я
Коментари Харесай

Бита от полицаи осъди прокуратурата на 25 000 лева

Обвинението повярвало на еднообразен, че тя скъсала пагона му
Обвинили я в безчинство

Прокуратурата ще би трябвало да заплати близо 25 000 лева на двама младежи, поради незаслужено обвиняване в хулиганска демонстрация и скъсана полицейска униформа.

Обвинителите се доверили на униформени от Първо РУП, които през 2013 година удряли Александра Стоилова и приятеля ѝ Иван Цонев с оправданието, че двамата се били нахвърлили върху тях и младата жена скъсала пагона на старши служител на реда Кристиян Стоянов. Тогава униформените твърдяха, че двойката ритала служебните им коли и ги обиждала.

Записи на “Господари на ефира ” обаче демонстрираха, че след ареста на двамата, ръкавът на Стоянов е цялостен, а той се появява със разкъсан пагон няколко часа по-късно.

При инспекция на Инспектората на Министерство на вътрешните работи стана ясно, че Стоянов е излъгал. Младата жена подаде три тъжби в прокуратурата с искане да ревизира случилото се, само че є беше отказано, тъй като държавното обвиняване се довери на показанията на служителите на реда.

Стоилова и приятелят ѝ бяха оправдани през 2018 година по делото за безчинство. Младата жена заведе дело и преди дни Софийският апелативен съд ѝ присъди обезщетение от 18 000 лева и 6500 лева за разноските ѝ за юрист, писа Lex.bg.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР