Обвинен е за държане и разпространение на близо 11 кг

...
Обвинен е за държане и разпространение на близо 11 кг
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста добричлията, задържан преди ден с наркотици и след гонка с полицията

Обвинен е за държане и разпространяване на близо 11 кг опиати

Варненският областен съд прегледа исканe за установяване на мярка за неотклонение по отношение на 35-годишния Стоян С., който е притеглен като обвинен за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции.

35-годишният мъж от Добрич бе арестуван през вчерашния ден, откакто отказал да спре автомобила си за инспекция. Служителите на реда почнали гонене по варненския бул. „ Цар Освободител “. При осъществените претърсвания на автомобила и на два адреса - във Варна и в Добрич са конфискувани огромни количества разнообразни типове опиати. Общото количество открита марихуана е близо 8800 грама, откритият амфетамин е към 1500 грама, конфискувани са и близо 500 грама кокаин. В жилищата са открити и електронни везни, а от адреса във Варна - 7850 лв..

Наказанието в Наказателен кодекс за закононарушението, за което е притеглен като обвинен, е от 2 до 8 години „ отнемане от независимост “ и до 20 хиляди лв. санкция.

В правосъдното съвещание за установяване на мярката за неотклонение, отбраната на Стоян С. изиска по-лека мярка – домакински арест. Аргументите -  имал непрекъснат адрес, където се  грижел за детето и дамата, с която живее на фамилни начала.

Мъжът е осъждан през 2019 година за разпространяване на опиати.  Има и присъда за причиняване на гибел по несъобразителност в злополука.

Варненският областен съд прегледа събраните материали по делото и мненията на страните. Прецени, че въпреки и в доста начален стадий на следствието, са събрани доказателства, от които да се изведе извод, че е съпричастен към действието, за което му е повдигнато обвиняване. Освен това се касае за тежко закононарушение, за което е планувано наказване „ отнемане от независимост “. За съда не съществува заплаха лицето да се укрие, защото има непрекъснат адрес във Варна и работи. Но защото част от материалните доказателства и опиатите са открити в дома, в който той живее със фамилията си, правосъдният състав реши, че мярка домакински арест към сегашния миг не е подобаваща. За Окръжен съд – Варна единствената съответна мярка за неотклонение, която Стоян С. следва да търпи е най- тежката – задържане под стража.

Определението на Варненския областен съд предстои на обжалване в тридневен период от през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР