Близо 1000 украински морски пехотинци ще се завърнат у дома след „интензивно“ обучение от елитни командоси от Обединеното кралство

...
Обучението беше обявено от Риши Сунак по време на посещение
Коментари Харесай

Обучението беше обявено от Риши Сунак по време на посещение през февруари на президента на Украйна Зеленски и това е първият път, когато се провежда обучение за амфибия на украинските сили.

Последната война в Украйна: Пожар в петролно депо след „масивна“ атака

Изображение: Те са били обучени за амфибийни десанти на плажа през деня и нощта

Командосите са били обучени използване на леки противотанкови оръжия от следващо поколение (NLAW) и противовъздушни ракети Stinger - както и използване на минохвъргачки и дронове за разузнаване и експлозивно разрушаване на препятствия като противотранспортни укрепления Dragon's Teeth.

< p>Въпреки че някои от украинските стажанти вече са имали опит във въоръжените сили или на фронтовата линия, много от тях са цивилни доброволци без военна подготовка.

Един от наскоро обучените украински морски пехотинци каза, че курсът е от Кралските морски пехотинци беше „далеч по-интензивен, отколкото очаквах“, и добави: „През целия път нашите британски инструктори бяха до нас, показвайки ни как да се движим и как да работим заедно в малък екип – това ще има значение, когато се върнем дом в Украйна."

Русия ще изгради сили по западните граници, за да се противопостави на заплахата от НАТО, казва министърът на отбраната Сергей Шойгу

Изображение: Обединеното кралство е обучило досега над 20 000 украински военен персонал

Над 20 000 украинци са преминали обучение от Обединеното кралство досега, а британското правителство се ангажира да обучи още 20 000 в началото на 2023 г.

Министърът на отбраната Бен Уолъс каза: „Обединеното кралство поведе пътя в обучението на въоръжените сили на Украйна, осигурявайки водещо в света обучение по бойни умения на фронтовата линия на повече от 20 000 новобранци от украинската армия чрез операция Interflex.

Войната може да продължи „много дълго“ time'

„Тази програма за обучение, предоставена от елитни британски командоси, ще подпомогне Украйна да изгради свои собствени отделни морски сили и да разшири способността си да действа в морска среда.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР