Обстреляни са електропроводи с високо напрежение в петък в украинска

...
Обстреляни са електропроводи с високо напрежение в петък в украинска
Коментари Харесай

Обстрелваха електропроводи в Запорожката АЕЦ, избухнал е пожар в помещение

Обстреляни са електропроводи с високо напрежение в петък в украинска атомна електроцентрала, завладяна от Русия , само че украинските управляващи споделиха, че централата към момента работи и не е намерено радиоактивно приключване , оповестява " Ройтерс ".

Украинската държавна нуклеарна енергийна компания " Енергоатом " упрекна Русия за обстрел и вреди в Запорожката АЕЦ , най-голямата в Европа.

По-рано поставената от Русия администрация на окупирания украински град Енергодар сподели, че украински снаряди са блъснали линиите на АЕЦ в югоизточната част на страната.
 МААЕ сигнализира за сериозна обстановка в Запорожката АЕЦ
МААЕ сигнализира за сериозна обстановка в Запорожката АЕЦ

Принипите са нуклеарна сигурност са нарушени

Агенция " Интерфакс " цитира градската администрация, че е избухнал пожар в пространствата на централата и че зареждането, належащо за безвредното действие на реакторите, е било прекратено . АЕЦ бе завладяна от съветските сили при започване на март в началния стадий на войната.

" Енергоатом " сподели, че централата - ситуирана на към 200 км северозападно от следеното от Русия пристанище Мариупол - към момента работи и не са открити радиоактивни приключвания.

На изток и двете страни претендираха за дребен прогрес , до момента в който съветската артилерия бомбардираше градове и села в необятна област по към този момент позната тактичност.

Боевете наподобяват най-интензивни към Писки в Донецка област , укрепено село, държано от украински войски и покрай град Донецк , който е в ръцете на подкрепяните от Русия сепаратистки сили.

Руснаците също имат в полезрението си градовете Бахмут и Авдиевка , до момента в който се пробват да получат цялостен надзор над региона на Източен Донбас, индустриалното сърце на Украйна.

Донбас, състоящ се от Луганска и Донецка провинции, е мястото, където промосковските сепаратисти завзеха територия, откакто Кремъл анексира южния Крим през 2014 година

Руската осведомителна организация ТАСС в петък цитира сепаратистките сили, че те и съветските войски са поели цялостен надзор над Писки .

Но съветникът на украинския президент Олексий Арестович сподели: " Има доста малко доказателства за някакво придвижване тук. Те (руснаците) направиха опит да настъпят, само че беше несполучлив ".

Украйна трансформира селото в цитадела, като буфер против подкрепяните от Русия сили, които държат град Донецк на към 10 км на югоизток.

ТАСС сподели още, че боевете се водят в град Бахмут, северно от Донецк и идната съществена цел на Русия.

" Руските сили може да напредват с няколкостотин метра дневно . Те се пробват да обкръжат нашите сили ", сподели Арестович.

Арестович също сподели, че украинските сили са завладяли две села покрай Изюм в Харковска област , която граничи с Русия и напредват към трето .

" Това значи, че Украйна е в нахлуване . Може да не е доста огромна атака. Но все пак е атака ", сподели той.

" Ройтерс " не можа да ревизира изказванията на нито една от страните за развиването на бойното поле.
 Британското разузнаване е загрижено за Запорожката АЕЦ
Британското разузнаване е загрижено за Запорожката АЕЦ

Русия употребила регионите към централата за скривалище и убежище
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР