Обстановката в страната се нормализира. Има населени места, в които

...
Обстановката в страната се нормализира. Има населени места, в които
Коментари Харесай

Шефът на пожарната гл. комисар Александър Джартов: 90 000 жители са без ток е страната

Обстановката в страната се възстановява. Има обитаеми места, в които към момента се обезпечава достъп. Под 90 000 са жителите без ток. Все още има селища без водоснабдяване. Процесът по възобновяване продължава. Това сподели Александър Джартов, шеф на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, по NOVA NEWS.

„ Нашите екипи в неделя реагираха на над 1100 катастрофи, през днешния ден сигналите са 26. Основно отстраняваме паднали дървета, през вчерашния ден евакуирахме 25 индивида от хижа в община „ Родопи ”, добави Джартов.

Той посочи, че екипите са се справили доста добре. Джартов добави, че предвид на предстоящото стопляне би трябвало да се следят язовирите, с цел да не се допусне преливане и да бъде заплашен животът на жителите. „ Това е една от ограниченията, която се ползва при случаи на значителни снеговалежи и последвало снеготопене. Гражданите би трябвало да се осведомят за прогнозата и дали се чакат рискови феномени. Днес имаме предизвестие за мощен вятър в 14 области. Не би трябвало да се подхващат пътувания, в случай че не се постанова ”, акцентира той.

Ангел Джартов посочи, че системата за ранно предизвестие и обявяване BG-ALERT е тествана във всички области. „ Утре сред 12 и 12.30 ще бъде изработен тест на територията на цялата страна. Очаква се системата да бъде въведена е употреба при започване на идната година ”, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР