Обстановката в София като цяло е предвидима, спокойна, нямаме големи

...
Обстановката в София като цяло е предвидима, спокойна, нямаме големи
Коментари Харесай

Директорът на РЗИ-София: 17 са огнищата на коронавирус в столицата

Обстановката в София като цяло е предвидима, спокойна, нямаме огромни изненади. Броят на записаните случаи в София надвиши към този момент 6000 души. 7 души са приети в болница през последното денонощие. Това пред Българска национална телевизия доктор Данчо Пенчев, шеф на РЗИ-София.
Случаите в огромен % са единствено носителство и с леки изявени клинични форми, добави Пенчев.

455 медицински експерти в столицата са с открит ковид, стеснителен е процентът, разяснява още шефът на РЗИ-София.

По думите му защитните дрехи са задоволително, само че има струпване на отмалялост измежду медиците. Имаше и едно разпределяне измежду тях, то беше на всички места в обществото, а това към този момент дава отрицателен резултат, добави Пенчев.

На територията на София се резервира огнищното разпространяване - те са 17 към през вчерашния ден. 51 учебни заведения са наранени от ковид, под карантина са над 1500 възпитаници. Почти няма клинични изяви при тях.

Директорът на РЗИ-София предизвести и за растеж на подправените сигнали - доста хора получават позвънявания от прикрит номер, като се оповестява, че са с позитивна проба за ковид. Допълни, че решението за стягане на ограниченията е сложно и не се ангажира с позиция, само че съгласно него няма потребност от налагането на вечерен час като мярка да вземем за пример, защото вирусът няма работно време.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР