Обстановката в Русенско е усложнена от снеговалежа и силния вятър,

...
Обстановката в Русенско е усложнена от снеговалежа и силния вятър,
Коментари Харесай

25 см достигна снежната покривка в Русенско, виелицата остави без ток множество села

Обстановката в Русенско е усложнена от снеговалежа и мощния вятър, чиято скорост е над 50 км/час. Снежната завивка тук-там в района доближава до 25 сантиметра.

Областният шеф Галин Григоров изясни, че 23 обитаеми места са без ток, а в други три електрозахранването е отчасти нарушено. Причината са развалени от мокрия сняг и мощния вятър електропроводи. Екипи на електроразпределителното сдружение работят по премахване на повредите. Предполага се, че до края на деня електрозахранването ще бъде възобновено.

Заради мощни снегонавявания и понижена видимост е лимитирано придвижването на камиони над 12 тона по направленията от Русе за Бяла, Разград и Силистра. Останалите пътища в района са проходими при зимни условия.
Григоров изясни, че няма данни за аварирали коли и бедстващи хора по пътищата в района.

Началникът на бранш "Пътна полиция " в Русе основен контрольор Михаил Манов изясни, че са получени доста сигнали за произшествия сред транспортни средства, като случаите са с материални вреди.
Спасимир Димитров - шеф на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност " в Русе, сподели, че в града работят 24 машини. Техника е пренасочена към бул. "Христо Ботев ", където придвижването е блокирано поради закъсали тежкотоварни камиони, тролеи и коли.

В община Русе са затворени пътищата Мартен-Николово и Червена вода-Николово. Движението по тях се лимитира всяка зима поради огромни снегонавявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР