Обстановката в Русе е спокойна. Ситуацията е овладяна, няма напрежение.

...
Обстановката в Русе е спокойна. Ситуацията е овладяна, няма напрежение.
Коментари Харесай

Засиленото полицейско присъствие в Русе остава


Обстановката в Русе е спокойна. Ситуацията е овладяна, няма напрежение. Това съобщи шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града комисар Илиян Енчев.

Припомняме, през вчерашния ден следобяд група мотористи мина през ромските квартали "Тракцията " и "Селеметя " в Русе, където е живял арестуваният за убийството на Виктория Маринова.

До вълнения не се стигна, само че това провокира боязън измежду жителите на махалата.
Някои от тях потърсиха помощ в двора на полицейското ръководство, обезпокоени от възмездие.

В отговор роми се събраха с брадви и лопати и обявиха, че няма да се приберат, до момента в който не са сигурни за сигурността си. Те приканиха полицията да ги пази.

Засиленото полицейско наличие в кварталите остават.

Към момента няма арестувани лица, изясни Енчев. По думите му на място има чиновници на полицията и жандармерията, които са се присъединили в мероприятията по защита и в двата квартала.

"Нямаме индикации да има идни нарушавания на публичния ред ", изясни Енчев. Според него всичко, което е трябвало да бъде осъществено, е направено.

Стана ясно и че мотористите през вчерашния ден са минали през кварталите със скрити номера. По тази линия също се правят инспекции от органите на реда.

Властите ревизират документите на всички хора, които влизат и излизат през квартала "Тракцията ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР