Обстановката в Болярово и съседните населени места с констатирано заболяване

...
Обстановката в Болярово и съседните населени места с констатирано заболяване
Коментари Харесай

До село Шарково не се допускат външни хора заради чумата по животните

Обстановката в Болярово и прилежащите обитаеми места с установено заболяване на чума по дребните преживни животни остава без смяна. Блокадата в три километровата зона към село Шарково остава към този момент четвърти ден. До селото не се позволяват външни за обитаемото място хора.


По информация на кмета на Шарково през днешния ден стопаните с евтаназирано животни ще получат компенсацията си, както и помощта " де минимис " от 55 лв. за животно. Тази помощ ще получат и стопаните, които поради възбраната за превозване и търговия с животни и артикули от тях са претърпели загуби.

След час стартира съвещание на Областния координационен щаб. Поканени са и всички стопани от четирите обитаеми места Воден, Шарково, Странджа и Крайново, както и притежателите на фермата в Болярово.

Очаква се на съвещанието да се вземат решения за по-нататъшните дейности за недопускане разпространяването на болестта чума по дребните преживни животни. Очаква се да се откри и решение на проблема в Болярово, където стопаните не позволяват вземането на повторни проби от стопанството им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР