Обстановката в Благоевград след падналия сняг продължава да е сложна.

...
Обстановката в Благоевград след падналия сняг продължава да е сложна.
Коментари Харесай

Обстановката в Благоевград остава сложна! Скъсани кабели, паднали дървета, прекъснато електричество! Един по един проблемите се отстраняват, от общината предупреждават:

Обстановката в Благоевград след падналия сняг продължава да е комплицирана. Паднали клони са скъсали доста кабели тази нощ. Прекъснато ел. зареждане е имало на доста места в ЦГЧ и кварталите. Токът е възобновен незабавно след подаден сигнал от жители.

В с. Еленово поданици са подали сигнал за затрупани със сняг пътища, половин час по-късно екип е бил на място и пътят е измит.
В с. Дъбрава поданици алармирали, че основният път не се вижда, екипите са осведомени и при първа опция ще реагират.

Паднали дървета е имало в Плаж махала, ж. к. Струмско и ж. к. Еленово, в плаж махала екип е дошъл на място към 04:00ч. през нощта.
Има вреди по няколко автомобила.
Пътят до Делвино е продънен, следва стартиране на тока.

Вече има ток в Логодаж, с изключение на в две махали. Работи се.
Множество дървета са препречили пътя за Картала, която затруднява почистването. Моля, не тръгвайте за Картала.
Фирмите, които дават отговор за пътната конюнктура в Благоевград са Оперативна програма Чистота, както и Стилстрой-М за четвъртокласните пътища.

В момента са активизирани и ВиК, както и ЮЗДП да оказват помощ.
Има и доста скъсани кабели на разнообразни честа в града. Може по тях да има напрежение. Моля, стойте надалеч от тях и подавайте сигнали.
В непрестанен контакт сме с Пожарна и ЕРМ. Всички повреди ще се отстранят., споделят от община Благоевград.Снегът е извънредно тежък и има висок риск от рухване на дървета и клони.

Община Благоевград моли жителите: Днес избягвайте разходките около натежали дървета. По Алеята и на Бачиново НЕ е безвредно. Молим за схващане през днешния ден в името на живота и здравето.
Падналите дървета са стотици в целия град. Екипите обикалят стремително. Ще стигнат и до Вас, само че ще отнеме време., успокоява кметът М. Байкушев,който сега е в благоевградското село Делвино, обикаляйки инфарктните точки в регионалния град.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР