Обстановката е сложна, повече отколкото си представяме, каза министърът на

...
Обстановката е сложна, повече отколкото си представяме, каза министърът на
Коментари Харесай

Вътев призова за диалог, в отговор земеделците разсипаха мляко и малини

Обстановката е комплицирана, повече в сравнение с си представяме, сподели министърът на земеделието Кирил Вътев, който отиде в Долни Богров, с цел да се срещне с протестиращите зърнопроизводители, съобщи БГНЕС.Не съм професионален политик, доста добре познавам проблемите от 30 години. Идвам от полето с тях. Въпросът е по какъв начин ще ги решим. От войната се трансформираха ужасно доста неща. Ние сме най-близо до нея и сме едни от най-потърпевшите, дружно с още 4 фронтови страни. С голямо почитание се отнасям към вашия обективен митинг - всеки се бори да създава и да получи заслуженото.

Имаме съображение да си приказваме, с цел да намерим верните решения. Нито едно от решенията не допуска мигновен резултат, уточни Вътев. Той бе освиркан от събралите се зърнопроизводители.Парите за пропаднали площи са обезпечени, чакам вашите заявки.Вътев попита дали е на футболен мач, или на естествен разговор. Ако желаете да чуете, дайте да водим естествен разговор, подготвен съм да давам отговор на въпросите ви, означи Вътев. Помощите за Украйна, обезпечени са 150 млн. чакаме нотификация от Европейска комисия. Това е процедура, другите 63 млн. също са обезпечени. Утре ще се издаде министерското разпореждане, разгласи Вътев.

По помощта de minimis има излишък, който се създава, с цел да може да бъде пуснато и да бъдат платени парите след подаване на заявки. Всички министър председатели на погранични страни, в това число Денков, водят договаряния с премиера на Украйна, сподели Вътев.Недоволните зърнопроизводители изляха мляко и хвърлиха малини на земята.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР