Обслужва ли общината интересите на превозвачите, вместо на гражданите? Този

...
Обслужва ли общината интересите на превозвачите, вместо на гражданите? Този
Коментари Харесай

Пловдивчанин: Обслужва ли общината интересите на превозвачите, вместо на гражданите?

Обслужва ли общината ползите на превозвачите, вместо на жителите? Този въпрос терзае пловдивчанин, който се свърза с медията ни, с цел да изрази усещанията си от резултата, след връщането на постоянните написания по някои от линиите на градския превоз в Пловдив.
Прочетете още
Според него общината обслужва ползите на превозвачите, вместо на жителите. Твърди още, че от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ”  не си правят работата всъщност. 

„ Как може общината да глобява “Хеброс бус ” за неспазване на разписанията по всичките му линии, до момента в който същите нарушавания се виждат по № 4 и № 10 (може и други линии), обслужвани от някои компании на Петко Ангелов и по линия № 17, обслужвана от “Автотранс ”. Не мога да схвана, за какво за един се постановат закани и наказания, а за други няма? ”, разяснява читателят ни.

Не утвърждава още и дългата липса на отговор от общинското дружество, откакто е изпратил сигналите си до тях.

„ Докато общината не стартира да обслужва ползите на жителите, с годините градът ще стане неосъществим за напредване с увеличението на колите. Не единствено е проблематичен градския превоз, само че и други неща, като презастрояването, реализирането на някои планове, които са значими за града и други, тъй като можем да станем града в България с най-лоша инфраструктура ”, показа още пловдивчанинът.

За въпроса с нередовните линии освен той, само че и други жители по неговите думи са установили следното:

„ Линия № 4 - По новото разписание би трябвало да се движи през 12 минути (8 коли), а действително има една или две дупки от 24 минути, да не кажа и 48 минути, тъй като може да са една след друга, защото през вчерашния ден преди обяд една стара жена чакаше съвсем 1 час.

Линия № 10 - Също като 4 би трябвало да се движи на 12 минути (само че е увеличена с 9 коли). Да не приказвам, че дупката може да доближи до час и половина, защото неуместно е изработен съставът, с две думи - 5 рейса един след различен и след това 4 дупки. Представям си какъв брой хора за закъснели за работа и учебно заведение.

Линия № 17 - Да не споделям, че е по-зле от 10. От 10 коли, действително се движат 6 или 7.  Да не приказвам и за неприятното положение на рейсовете, които се движат по въпросната линия.

Може да има и други линии, по които не се съблюдават разписанията, само че за в този момент са най-оспорващите. Да не приказвам, че по тях не се съблюдават и празничните написания ”, показа още читателят ни.

Медията ни насочи питане към общинското дружество „ Организация и надзор на превоза ” по тематиката. От там изрично обявиха, че не се ползва двоен стандарт по отношение на другите превозвачи.

„ Сигналът на жителя е получен и се приготвя формален отговор. Стриктно се следи посредством GPS системата разпределението и разписанията на рейсовете. При нарушаване се ползва глоба, без значение коя е компанията реализатор. По посочените линии е имало пропуски, само че те са отразени и за всяка пропусната линия се получават наказания ”, обявиха от предприятието.

От Оперативна програма „ ОКТ ” показаха, че не желаят да глобяват, която и да било компания, а вместо това държат да се извършват курсовете, с цел да могат жителите да получават естествена транспортна услуга, само че все пак се постанова да го вършат, когато курсовете не се извършват.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР