Общото увеличение за областните и общинските болници ще е с

...
Общото увеличение за областните и общинските болници ще е с
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Увеличаваме заплатите на служителите в общинските и областните болници

Общото нарастване за регионалните и общинските лечебни заведения ще е с 66 млн. лв.. Тези спомагателни пари ще дойдат от държавния бюджет, откакто бъдат преструктурирани избрани разноски.

``
реклама

Това разгласи на ексклузивен брифинг в Министерски съвет министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след среща при премиера Бойко Борисов дружно с представители на Сдружението на общинските лечебни заведения, оповестява Novini.bg.

" От тези 66 млн. лв. - 28 млн. ще са за общинските лечебни заведения, а 38 млн. ще са за регионалните. С този запас ще създадем следните неща - преди всичко ще увеличим заплатите на личния състав в лечебните заведения. Ще бъдат отделени и средства за естественото битие и протичане на естествен развой на работа на общинските лечебни заведения. Общинските лечебни заведения правят дейности в региони, където няма други лечебни заведения, а и броят на пациентите е по-малък по справедливи аргументи - демографската рецесия. Разкрихме и уточнихме някои проблеми, които не дават опция на общинските лечебни заведения да работят добре. В идващите седмици ще работим за отстраняването и на тези проблеми ", безапелационен беше министър Ананиев.

" От името на Сдружението на общинските лечебни заведения, а и от името на популацията и пациентите отвън огромните градове, желаеме да благодарим за свършената работа за тези два дни. Лично ние сме задоволени и няма по какъв начин да желаеме повече на този стадий. Това за нас е едно ново начало. Ще имаме късмет за една по-нормална работа. Искаме да проведем една среща на 14 март с присъединяване на премиера и хората ръководещи опазването на здравето. Надявам се от тази среща да произтече нова начало на ръководството на опазването на здравето. За първи път не чухме етикетите, че положението на общинските лечебни заведения е неприятно, тъй като менджимънтът не е добър. Искаме да благодарим на премиера Бойко Борисов и екипа на министър Кирил Ананиев за свършената работа. За да има работещи лечебни заведения, в действителност би трябвало да има нарастване на средствата. Обещали сме на премиера, че през нашите лечебни заведения няма да минават мними дипломи и мними заболели. Същото важи и за подправените ТЕЛК-ове ", разгласи ха от своя страна от Сдружението на общинските лечебни заведения.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР